Horoscopul Sânzienelor. Ce zână bună ești, în funcție de zodia ta

Horoscopul Sânzienelor. Ce zână bună ești, în funcție de zodia ta
Horoscop: ce zână bună ești în funcție de zodia ta?

Specialiștii au adus în prim-plan celor care cred în puterea astrelor și a semnelor horoscopul special de Sânziene. Ce zână bună ești în funcție de semnul sub care te-ai născut? Află detalii despre noaptea de pe 24 iunie.

Horoscopul Sânzienelor

Calendarul popular arată că pe 24 iunie sărbătorim ielele, așa cum sunt cunoscute în popor. Aceasta este numită Sânziene în Ardeal, iar în Muntenia și Oltenia se spune Drăgaica. Sânzienele sunt zâne bune care umblă noaptea și dau puteri oamenilor, animalelor și plantelor în comparație cu cele rele – ielele.

Ele au și manifestări vizuale precum: flori de scaieți care sunt tunse de pus și sunt atârnate peste noapte de streașina casei și după ce crește puful dimineața se stabilește cât ești de norocos în acel an.

Biserica serbează în această zi tăierea capului Sf. Ioan Botezătorul. Ziua de 24 iunie este considerată sfântă, așa că nimeni nu trebuie să lucreze atâta vreme cât soarele este pe cer. Sărbătoarea este în tradiția populară o ocazie potrivită pentru prăznuirea soarelui și a muncilor agricole specifice verii.

În multe zone de pe teritoriul României se aprind focuri pe dealuri, iar în câteva sate se umblă cu făclii aprinse în mână și se înconjoară casele și ogoarele. Băieții umblă dimineața prin sate și aruncă mici coroane de sânziene fetelor care sunt de măritat.

De asemenea, tot în ziua de Sânziene se spune că în toiul nopții se deschid porțile cerului și lumea de dincolo vine în contact cu lumea pământeană. Mulți dintre oameni respectă întocmai cele lăsate din bătrâni pentru a nu-i supăra pe cei trecuți în neființă.

  • Nopți de sânziene – liniște și pace

„În noaptea Sfântului Ion de vară Dumnezeu a orânduit pace între toate animalele, jigăniile și paserile. Le dă și lumina înțelegerii pentru acel răstimp, ca să grăiască întocmai așa cum grăiesc oamenii. Oriunde s-ar afla toate se strâng în sobor și stau la sfat.

Și când se aude zvon în poiană, toate sălbătăciunile se bulucesc și așteaptă numai semn de sus, ca să le vină grai omenesc și să deschidă soborul zicând: «Domnul Dumnezeu să fie binecuvântat, căci ne dă un ceas de pace și înțelegere, cum nu-l au oamenii. Domnul să fie binecuvântat!», au mormăit fiecare cu viersul său”, arată doxologia.ro.

Ce zână bună ești în funcție de zodia ta?

Berbec – Sirenă de munte
Taur – Zâna macilor
Gemeni – Zâna primăverii
Rac – Sirena de ocean
Leu – Driada
Fecioară – Nimfă de apă
Balanță – Nimfă de munte
Scorpion – Zâna ierburilor vindecătoare
Săgetător – Nimfă de foc
Capricorn – Zâna răsăritului de soare