Horia Tecău se retrage din tenis. Ultimul meci în care fanii îl pot urmări pe teren

Horia Tecău se retrage din tenis. Ultimul meci în care fanii îl pot urmări pe teren
Horia Tecău a decis, la 36 de ani, să se retragă din tenis după o carieră fenomenală în probele de dublu

Horia Tecău se retrage din tenis. Cel mai mare jucător de dublu din istoria acestui sport din România, după Ilie Năstase, a decis să-și „atârne racheta în cui”. La 36 de ani, Horia Tecău a strâns 38 de trofee în cariera sa, dintre care 3 de Grand Slam. În plus, alături de Florin Mergea, a devenit vicecampion olimpic, în 2016, la Olimpiada din Rio de Janeiro. În acest week-end, el va disputa ultima partidă din carieră, din postura de component al echipei României de Cupa Davis.

Horia Tecău se retrage din tenis

Horia Tecău se retrage din tenis. La 36 de ani, jucătorul din Constanța a decis să pună capăt carierei de jucător. Una absolut fabuloasă, el devenind cel mai bun jucător român din istorie, în proba de dublu, la concurență cu legendarul Ilie Năstase. Tecău a strâns 38 de titluri, Năstase, 45, amândoi având 3 turnee de Grand Slam câștigate. Tecău are, totuși, și medalia olimpică de argint cucerită în 2016, la Rio de Janeiro, făcând pereche cu Florin Mergea.

Wimbledon, 2015, US Open, 2017, ambele în echipă cu olandezul Jean-Julien Rojer, şi Australian Open la dublu-mixt, în 2012, împreună cu americanca Bethanie Mattek-Sands, sunt bornele majore ale carierei constănțeanului. Dar și Turneul Campionilor, unde a triumfat, tot la dublu, în 2015, alături de același Jean-Julien Rojer.

Horia Tecău a participat, în această lună, la cel de-al 7-lea Turneu al Campionilor din carieră. Deși nu a reușit să depășească grupele, românul a terminat competiția cu o victorie. El și partenerul său din acest an, germanul Kevin Krawietz, i-au învins în Grupa Verde pe Marcel Granollers și Horacio Zeballos cu 6-3, 6-7, 10-6. Tecău a terminat sezonul pe locul 17 ATP în ierarhia de dublu, dar a ocupat și poziția secundă în anul de grație 2015.

Ultimul meci în care fanii îl pot urmări pe teren

Sunt copleșit de o mulţime de emoţii acum. Sunt recunoscător. Pentru călătorie, pentru ceea ce am trăit şi pentru oamenii pe care i-am întâlnit pe parcurs.

Sportul a fost locul meu de joacă, clasa mea, m-a învăţat să visez, să cred şi să dezvolt abilităţi de viaţă în acest proces.

Energia terenului de tenis şi a fanilor tenisului m-au răsplătit enorm şi voi păstra acest sentiment cu mine pentru totdeauna. Acum, este timpul să ne bucurăm de viaţă într-un mod diferit şi să transformăm toată această energie într-o nouă formă”, a scris Horia Tecău pe Facebook anunțându-și retragerea, cu o săptămână în urmă.

El va putea fi urmărit în ultima partidă din carieră, în acest week-end. Echipa României de Cupa Davis va întâlni naționala similară din Peru, la Cluj-Napoca. Horia Tecău va juca în partida de dublu, ce va avea loc sâmbătă, 27 noiembrie. În lotul convocat de căpitanul nejucător, Gabriel Trifu şi de antrenorul Andrei Mlendea, se mai află: Marius Copil (274 ATP), Nicolae Frunză (626 ATP), Ştefan Paloşi (647 ATP) şi Gabi-Adrian Boitan (722 ATP).

După retragere, Horia Tecău a declarat că își va dedica mai mult timp vieții personale. Totodată, marele campion are de gând să înființeze o Academie de tenis. Horia Tecău a câştigat peste 5,8 milioane de dolari, doar din tenis.

Îmi doresc să creez un loc unde copiii să se bucure de tenis. Nu știu la ce dimensiune și în ce context. Dar cu siguranță drumul meu se va îndrepta în această direcție!”, a declarat Horia Tecău la întoarcerea de la Turneul Campionilor din acest an.

Sursa foto: Facebook/Horia Tecau

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI