Horia Moculescu, conectat la aparat de oxigen. Informații de ultimă oră, în ce stare se află (exclusiv)

Horia Moculescu, conectat la aparat de oxigen. Informații de ultimă oră, în ce stare se află (exclusiv)

Marele compozitor Horia Moculescu are grave probleme de sănătate, fiind conectat la aparatul de oxigen. După cum a dezvăluit într-un interviu oferit recent, bărbatul suferă de o boală pulmonară, urmare a fumatului excesiv, care revine mereu în perioada rece. Fiica acestuia nu îl scapă deloc din ochi, cu atât mai mult cu cât „nivelul de oxigen scăzuse alarmant de mult“. În ce stare se află acum artistul, afli în rândurile de mai jos.

Horia Moculescu, conectat la aparat de oxigen

Horia Moculescu a rămas cu serioase probleme pulmonare în urma fumatului excesiv din anii tinereții, făcând în prezent un tratament, oxigenoterapie. Surse din anturajul artistului au dezvăluit pentru impact.ro că marele compozitor este conectat la un aparat de oxigen, fiica acestuia, Nadia, având grijă de el. Aparatul are rolul de a crește cantitatea de oxigen din sânge.

„Are un aparat care crește cantitatea de oxigen din sânge, a avut niște probleme în ultima vreme, respira foarte greu, nivelul oxigenului scăzuse alarmant de mult, așa se întâmplă mai ales iarna, din cauza frigului.

Horia este conectat la acest aparat mobil, prin două fire fixate în nas. Acum se simte cu mult mai bine, după oxigenoterapie, starea de sănătate s-a îmbunătățit simțitor, nu are nevoie de internare, fiica lui se speriase foarte tare“, au declarat prietenii lui artiști, care sunt la curent cu starea de sănătate a celebrului compozitor.

Boala pulmonară de care suferă artistul Horia Moculescu este una mai veche, reapărând în sezonul rece. Aceasta „atacă oamenii în vârstă“. Însuși bărbatul recunoștea într-un interviu acordat cu ceva vreme în urmă că se confruntă cu BPOC (n.r. Boală Obstructivă Pulmonară Cronică).

„Sunt o ţintă, pentru COVID-19, am peste 80 de ani, am un BPOC (n.r. Boală Obstructivă Pulmonară Cronică), o boală de plămâni dobândită cu încredere şi cu entuziasm după 40 de ani de fumat. Asta scrie în prospectul bolii. Atacă oamenii în vârstă“, declara Moculescu.

Citește și: Scandal între Mariana Moculescu şi Horia Moculescu: „A intrat în biroul şefilor şi le-a zis daţi-o afară“ (exclusiv)

Informații de ultimă oră, în ce stare se află

Anul trecut, artistul a fost suspect de COVID-19, având toate simptomele specifice bolii.

„Am fost suspect de coronavirus. Am avut toate simptomele specifice, am fost la spital și am făcut trei teste care au ieșit negative. Iar al patrulea la Spitalul Cantacuzino, a venit rezultatul și e tot negativ“, dezvăluia artistul, în 2020, pentru romaniatv.net.

Horia Moculescu se consideră victima propriului viciu, fumând chiar și câte 70 de țigări pe zi preț de 42 de ani. În prezent, bărbatul regretă că a fumat enorm, mai ales că acest viciu i-a afectat serios sănătatea.

„Cel mai mare regret din viaţa mea este acela că am fumat. Am făcut asta vreme de 42 de ani. Este o mare prostie să fumezi. Problema a fost că fumam prea mult. Ajunsesem să fumez peste 70 de ţigări pe zi, ceea ce era enorm. Nu regret nimic, nici măcar cea de-a patra căsnicie, care mi-a fost atât de nocivă şi de toxică.

Singurul regret rămâne acesta. Sunt foarte fericit că am avut tăria să renunţ la ţigări!“, declara artistul pentru Revista VIP, în urmă cu câțiva ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI