Harta României, schimbată total? Aşa ar putea arăta ţara noastră din 2020

de: Ana Chivu
19 09. 2019

Harta României s-ar putea schimba! Vestea a venit ca urmare a dificultăților întâmpinate de Guvern pentru anul viitor, aceasta reprezintând, de fapt, o soluție. Care sunt schimbările prevăzute de formațiunea Pro România? Victor Ponta, fost prim-ministru al României, a făcut primele declarații despre acest lucru.

Harta României s-ar putea schimba total!

Veste șoc! Harta României ar putea avea parte de ceva schimbări în anul 2020. Motivul ar veni de la dificultățile întâmpinate de Guvern. Această posibilă soluție a fost inițial înaintată de către Victor Ponta, fost prim-ministru al României. De asemenea, acesta a făcut primele declarații despre posibile viitoare schimbări pe care le va suferi harta țării noastre în cadrul unui interviu de la dcnews.ro. În anul 2020, deficitul va urma să fie uriaș, iar singura soluție văzută de fostul prim-ministru al României a fost introducerea unui sistem cu doar 15 județe, față de 41 în prezent.

“Opt miliarde de euro este în anul ăsta, 2019, deficitul, diferenţa între ce-ai încasat şi ce-ai plătit. La anul, acest deficit creşte pentru că se aplică mai departe Legea Pensiilor, l-aţi avut pe domnul ministru Budăi mai devreme, mai înseamnă încă 20 de miliarde. Plus că anul viitor, probabil trebuie să începem să plătim, să înceapă construcţia să plătim faimoasele corvete, nu? Cele 4, cu Naval Group sau cine a câştigat şi apar… e Legea salarizării unitare, care mai produce nişte efecte”
Victor Ponta

Harta României se schimbă?

„Noi trăim acum pe administraţia creată de Ceauşescu în 1968”

Fostul prim-ministru se îngrijorează de faptul că nu sunt suficiente resursele financiare, astfel că ar fi nevoie de 10 miliarde de euro până la începutul noului an, lucru care recunoaște că este aproape imposibil, semn că este nevoie de soluția pe care a găsit-o acesta, alături de colegii de la formațiunea Pro România. Ponta susține că este nevoie de o restructurare radicală a administrației publice la care se lucrează în prezent partidul din care face parte.

„Noi trăim acum pe administraţia creată de Ceauşescu în 1968. De atunci, practic am tot umblat la ea, dar nu am schimbat-o. Cred că e o soluţie radicală, dar e singura posibilă. Să rămâi cu 15 judeţe, exact pe curţile de apel, să desfiinţezi în felul ăsta consilii judeţene, direcţii judeţene, 41 câte sunt, tribunale, ş.a.m.d”
Victor Ponta