Haos în Brașov, după ce au fost închise mai multe străzi din centru. Poluarea a fost de nesuportat

Haos în Brașov, după ce au fost închise mai multe străzi din centru. Poluarea a fost de nesuportat
Haos în Brașov, după ce au fost închise mai multe străzi din centru. Poluarea a fost de nesuportat

Mai multe străzi au fost închise din Centrul Istoric al Brașovului, lucru care a generat un trafic și o aglomerație de nedescris și a condus la creșterea poluării. Din fericire, brașovenii s-au adaptat rapid, iar în următoarele zile, măsura și-a dovedit eficiența.

Mai multe străzi din centrul Brașovului au fost închise

Săptămâna trecută, de luni până duminică, la Brașov s-a desfășurat Forumul Orașelor Verzi. În acest context, edilul municipiului și-a dorit să vină cu exemple practice. De luni a fost închis traficul pe strada dintre magazinul Star și clădirea Modarom.

Este vorba despre o stradă de aproximativ 100 de metri, iar efectele asupra traficului nu au fost atât de importante. Însă, o problemă mult mai gravă a creat o restricție impusă de joi până duminică. În aceste zile, alte patru străzi din Centrul Istoric au devenit pietonale.

Municipalitatea e decis să închidă una din benzile de pe strada Mureșenilor, fiind și singura de pe sensul de la Maternitate spre Casa Armatei. Din nefericire, această nouă modificare a produs un adevărat șoc.

Locuitorii din cartierul Șchei erau obișnuiți să facă doar cinci minute până la Casa Armatei. Odată cu noua modificare, același drum pentru ei durează o jumătate de oră sau chiar o oră, mai mult decât ar face dacă ar merge pe jos.

Ce părere au avut cetățenii de restricții

Nu au încetat să vină nici comentariile cetățenilor care au criticat inițiativa primăriei. Alții au postat despre aglomerația din autobuze, în special acum, când trecem printr-o perioadă de pandemie.

„Tâmpenia asta e de la oraşele verzi? Mulţumim, Primăria Braşov! Consumul normal de 7 litri la suta de km a devenit brusc 14, iar timpul necesar să ajung de la Rectorat la Maternitate de la 2 minute a devenit 15 minute. Poluare cu 1500% mai mare (7,5 ori timpul x dublu consumul = 15). Dar nu contează, noi facem conferinţe despre oraşe verzi”, a postat un fost consilier local independent, Şerban Şovăială.  

„100% de acord!!!! Bătaie de joc!!! Tot Şcheiul blocat, pe TOATE străzile! Se stă bară la bară! Nu se putea bloca Mureşenilor duminica? Când stăm toţi acasă şi nu e zi de muncă? Dacă e nevoie de SMURD, ce facem? Ne luaţi cu elicopterul?”, a postat o braşoveancă. 

A doua zi, lucrurile au stat mai bine. Oamenii au început să folosească mai mult bicicleta și autobuzul, iar blocajele din trafic, în mare parte, au dispărut. Timp de patru zile, transportul în comun în Brașov a fost gratuit, de joi până duminică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI