Handbal masculin: Dinamo, calificată în optimile Ligii Campionilor. Ghinion pentru români, în returul cu PSG

Handbal masculin: Dinamo, calificată în optimile Ligii Campionilor. Ghinion pentru români, în returul cu PSG
Handbal masculin: Dinamo, calificată în optimile Ligii Campionilor. Ghinion pentru români, în returul cu PSG Foto: Facebook Dinamo București Handbal Club

Dinamo București a intrat în istoria handbalului masculin românesc, după calificarea în optimile Ligii Campionilor. Trupa din Ștefan cel Mare ar putea avea însă mari probleme în optimi, cu bogații de la PSG.

Calificare istorică pentru Dinamo

Elevii lui Constantin Ștefan și-au luat revanșa în fața lui Sporting, după ce în sezonul trecut, în aceeași fază a competiției, formația lusitană a lăsat „câinii roșii” în afara celei mai puternice competiții intercluburi de pe bătrânul continent. Acum, însă campioana României, împinsă de la spate de un public vulcanic, a scris o pagină importantă în istoria handbalului masculin românesc. După ce au învins la limită la Lisabona, 26-25, alb-roșii au luptat până la ultima picătură de energie la sala Dinamo, în prima zi de Mărțișor, Nici cartonașul roșu primit de Ante Kuduz în minutul 18 nu le-a tăiat elanul și Dinamo și-a trecut în cele din urmă numele între echipele calificate în optimile Ligii Campionilor.

Dinamo a învins-o pe Sporting Lisabona, 26-24, și a avansat unde nu a ajuns până acum nicio echipă masculină din țara noastră: în optimile Ligii Campionilor.

Adversar puternic în optimi. Sala Dinamo, mult prea mica. Dilemele alb-roșiilor

În următoarea fază a competiției, Dinamo va da peste cea mai bogată echipă din lume, PSG, una dintre abonatele an de an la cucerirea trofeului. Cele două manse vor avea loc în perioadele 18-22 martie și 25-29 martie. Mai mult ca sigur, campioana României nu va putea disputa partida din prima manșă în sala Dinamo, din cauza capacității reduse în comparație cu interesul manifestat de suporteri, dar  și a standardelor impuse de Federația Europeană de Handbal pentru fazele superioare ale competiției.

Astfel, oficialii alb-roșiilor au de ales între două săli, Polivalenta din Capitală sau Sala Sporturilor din Cluj-Napoca. Daniel Georgescu, omul care se ocupă de destinele echipei de handbal de la Dinamo, a anunțat că suporterii vor fi cei care vor decide unde se va juca partida tur cu PSG. „Dacă suporterii vor la București, rămânem la București, dacă vor să mergem la Cluj, atunci vom merge în Ardeal”, a spus oficialul dinamovist.

Ce ne dorim de la acest meci: bani sau perfomanță? Bani, e clar, câștigăm mai mulți la Cluj sau Polivalentă. Dacă vrem performanță (măcar încercăm), altele sunt întrebarile: „unde se simt băieții cel mai bine?”, „unde se pune presiune mai mare pe adversar?”, „unde se aud cel mai bine câinii din tribună?”, „unde este acasă?”. Rezolvați dilema asta, fără a vă gândi la dvs. Gândiți-vă la echipa asta minunată și la ce ar mai putea realiza ea! – se arată într-un mesaj postat pe pagina Dinamo București Handbal Club.

 

 

Urmăriți Playtech.ro și pe