Haine turcești contrafăcute, în valoare de un milion de euro, găsite de Garda de Coastă din Constanța

Haine turcești contrafăcute, în valoare de un milion de euro, găsite de Garda de Coastă din Constanța
Haine turcești contrafăcute, găsite de Garda de Coastă din Constanța

Garda de Coastă Constanța a descoperit produse vestimentare susceptibile a fi contrafăcute, aduse în România din Turcia. Valoarea totală a hainelor este de aproximativ un milion de euro. Produsele vestimentare au fost depistate și confiscate de lucrătorii vamali și ai Gărzii de Coastă la Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă.

Haine turcești contrafăcute, găsite de Garda de Coastă

Printr-un comunicat de presă, Garda de coastă a anunțat luni, că un număr de aproximativ 13.000 de articole vestimentare inscripționate cu numele unor mărci cunoscute, erau transportate cu un autocamion pentru o firmă din țara noastră. Hainele erau susceptibile a fi contrafăcute.

Oamenii legii au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific unui autocamion care era înmatriculat în România. Acesta transporta materiale textile din Turcia, pentru o firmă din România. Șoferul era un cetățean român, în vârstă de 50 de ani.

„În data de 12 iunie, în Punctul de Trecerea a Frontierei Negru Vodă, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali din cadrul DGV – Echipe Mobile, au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific unui autocamion înmatriculat în România, care transporta textile din Turcia, pentru o firmă din România. La volanul automarfarului se afla un cetăţean român, în vârstă de 50 ani”, se arată în comunicat.

Produse vestimentare contrafăcute în valoare de un milion de euro

Conform Gărzii de Coastă, existau suspiciuni că marfa transportată de către șoferul autovehiculului din Turcia în România este contrafăcută. Automărfarul a fost dirijat de către oamenii legii către rampa de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Agigiea. Aici, polițiștii și vameșii au efectuat verificări amănunțite asupra încărcăturii.

Aceștia au descoperit aproximativ 13.000 de articole vestimentare contrafăcute, care purtau însemnele unor mărci cunoscute. Produsele aveau o valoare totală de un milion de euro, fiind ridicate de polițiști pentru cercetări.

„Astfel, echipa comună a descoperit 13.289 de articole vestimentare care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Produsele, în valoare de aproximativ un milion de euro, dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun”, au mai spus reprezentanţii Gărzii de Coastă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI