Încă o tragedie la Marea Neagră. Trei pescari au murit după ce ambarcațiunea în care se aflau s-a scufundat

Încă o tragedie la Marea Neagră. Trei pescari au murit după ce ambarcațiunea în care se aflau s-a scufundat
Trei pescari au murit după ce ambarcațiunea în care se aflau s-a scufundat

Doi pescari sunt dați dispăruți, iar alți trei au decedat. Ambarcațiunea în care se aflau s-au scufundat în apele teritoriale române. În urma incidentului, din păcate, trei au decedat. Alți doi membri care făceau parte din echipaj sunt dați dispăruți.

Tragedie pe Marea Neagră

La Constanța este mobilizare generală după ce un pescador românesc a fost dat dispărut în apele mării. Ultimele informații arată că ambarcațiunea se numea Shark 1. Aceasta ar fi fost încărcată cu 7 tone de rapana. Această cantitate este peste capacitatea normală. De asemenea, acesta poate fi și unul dintre motivele scufundării.

La bordul ambarcațiunii Shark 1 se aflau cinci membri de echipaj. Aceștia plecaseră duminică după amiază, din portul Midia, la pescuit. Împreună cu Shark 1 a plecat și pescadorul Shark 2. Acesta din urmă s-a întors spre seară, însă Shark 1 a mai rămas la pescuit.

Shark 1 a fost dat dispărut luni dimineață, în jurul orei 11:00. Apelul a venit de la un cetățean. Acesta a anunțat la 112 că a găsit în zona Gura Portiței, pe mail, o persoană decedată. Oamenii legii au ajuns la fața locului și s-a confirmat că era din echipajul pescadorului Shark 1.

Trei pescari au decedat, iar alți doi sunt dați dispăruți

În cel mai scurt timp a început o amplă operațiune de căutare. La aceasta participă nave de la ARSVOM, un elicopter al Aviației Române, Garda de Coastă, un avion bulgăresc care participă la un exercițiu militar la Midia, un elicopter militar și scafandrii de la ISU Dobrogea.

În jurul orei 12:30, a mai fost găsit un bărbat decedat, tot în zona Gura Portiței. La puțin timp, a fost găsită o altă persoană decedată, pe plaja Vadu. Ambele persoane găsite făceau parte din echipajul pescadorului. Din primele informații, ambarcațiunea s-a scufundat după ce a luat apă.

Victimele au decedat din cauza temperaturii scăzute, iar hipotermia s-a instalat repede. În continuare, operațiunea de căutare continuă pentru găsirea celorlalți doi membri ai echipajului.

Știre în curs de actualizare…

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI