Guvernul va adopta prelungirea stării de alertă săptâmâna viitoare. Anunțul lui Ludovic Orban

Guvernul va adopta prelungirea stării de alertă săptâmâna viitoare. Anunțul lui Ludovic Orban
Guvernul va aproba prelungirea stării de alertă săptâmâna viitoare. Anunțul lui Ludovic Orban. Sursa foto: capital.ro

Premierul României, Ludovic Orban, a spus că Guvernul va adopta, în săptămâna ce urmează, în viitoarea şedinţă a Executivului, prelungirea stării de alertă și după data de 16 iunie.

Guvernul aprobă prelungirea stării de alertă săptâmâna viitoare. Anunțul făcut de Ludovic Orban

România va fi în stare de alertă și după data de 16 iunie, dată la care va expira actuala stare de alertă, a anunțat premierul Ludovic Orban. „Am văzut că în media a apărut informaţia că astăzi vom lua decizia privind prelungirea stării de alertă. Nu vom lua astăzi decizia de prelungire a stării de alertă, decizia o vom lua la finalul perioadei pentru care am declarat stare de alertă prin hotărâre de guvern, cu aprobarea Parlamentului.

Deci, vom avea şedinţa de guvern în care vom adopta hotărârea de guvern pentru prelungirea stării de alertă săptămâna viitoare, în prima şedinţă pe care o vom organiza. Se ştie că starea de alertă este instituită până-n data de 16 iunie inclusiv, obligaţia noastră este să adoptăm hotărârea de guvern de prelungire a stării de alertă până la expirarea perioadei. Adică, hotărârea de guvern va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de 16 iunie„, a anunțat Ludovic Orban în timpul şedinţei de Guvern care a avut loc joi.

Prelungirea stării de alertă va fi adoptată în următoarea ședință de Guvern
Prelungirea stării de alertă va fi adoptată în următoarea ședință de Guvern

De ce trebuie prelungită starea de alertă

Ludovic Orban a anunțat că este necesară menținerea stării de alertă pentru a se menține reglementările ce garantează sănătatea românilor.

Starea de alertă este indispensabilă pentru a putea menţine în vigoare toate reglementările, indiferent că sunt hotărâri de guvern, ordine de ministru… Toate reglementările care sunt necesare pentru a garanta protecţia sănătăţii şi vieţii cetăţenilor.

Indiferent unde se realizează această protecţie prin intermediul reglementărilor pe care le-am stabilit – că este vorba de locul de muncă, de mijloace de transport în comun, de spaţii comerciale, de terase şi în toate categoriile de activităţi pentru care există reglementări care au fost instituite doar cu scopul de a feri cetăţenii români de pericolul infectării cu coronavirus.

Prelungirea stării de alertă nu este o decizie politică

Decizia de prelungire a stării de alertă nu este o decizie care are un conţinut politic şi din acest motiv am fost mirat să văd că se politizează acest subiect.

Decizia de prelungire a stării de alertă este o decizie care este susţinută de aproape toţi specialiştii alături de care am muncit în această perioadă şi care consideră că este singura soluţie reală care permite Guvernului şi autorităţilor implicate în bătălia cu COVID să aibă la dispoziţie toate instrumentele necesare pentru a ţine sub control răspândirea acestui virus„, a mai spus Ludovic Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI