Guvernul a restituit banii pe taxa auto. Câți proprietari de mașini au primit înapoi sumele achitate

Guvernul a restituit banii pe taxa auto. Câți proprietari de mașini au primit înapoi sumele achitate

ANAF a anunțat că a restituit taxa auto la un număr de proprietari de mașini mai mare decât s-ar fi așteptat. În doar câteva zile, s-a putut ce nu s-a reușit de atâția ani. Trebuie înapoiată o sumă totală de aproape 700 de milioane de lei.

Aceasta este valoarea totală a banilor colectați din taxele auto declarate neconstituționale pe care românii le-au plătit timp de zece ani, din 2007 până în 2017. În urmă cu câteva zile, ANAF a anunțat cu mândrie că banii pe taxa auto au fost înapoiați la 420.000 de contribuabili.

„Demersul Ministerului Finanţelor Publice şi al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală va continua până la restituirea ultimului leu datorat contribuabililor români, care au achitat taxe auto (taxe auto pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrul de mediu)”, a menționat instituția fiscală într-un comunicat de presă.

Mai sunt români care n-au primit fie toți banii, fie deloc

Guvernul a restituit banii pe taxa auto. Câți proprietari de mașini au primit înapoi sumele achitate

Cei de la Gazeta de Sud precizează, însă, că mulți proprietari de mașini au primit doar banii pe taxa auto, dar nu și dobânda aferentă. Deocamdată, autoritățile s-au grăbit să ofere rapid întâi banii pe taxă, să fie sigure că nu se epuizează „stocul”. În ceea ce privește dobânzile…om vedea. Cert este că ANAF are termen până la finalul acestei luni să trimită în conturile românilor care au făcut cerere, atât banii pe taxă, cât și dobânda.

Aceasta din urmă a fost cerută ca urmare a întârzierilor și tergiversărilor care practic i-au umilit pe cetățenii care și-au plătit datoria.

Totuși, încă există persoane care nu și-au primit banii doar pentru simplul motiv că nu au știut că trebuie să facă întâi o cerere. Acest mecanism al ANAF este unul nedrept, pentru că toți românii care au plătit taxa auto se află în bazele de date ale instituției. N-ar fi trebuit să conteze dacă ai înaintat sau nu o cerere. La momentul potrivit, tu, în calitate de contribuabil, tu ai plătit.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI