ANAF nu ne iartă! Toți românii vor primi acasă această scrisoare de la Fisc

ANAF nu ne iartă! Toți românii vor primi acasă această scrisoare de la Fisc
ANAF trimite scrisori angajaților români

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) le atrage românilor atenția, prin intermediul unei scrisori, că termenul limită pentru Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate este 31 iulie 2019. Mai mulți angajați au primit deja scrisoare în care Fiscul oferă informații suplimentare celor care nu au apucat să depună Declarația unică.

ANAF trimite scrisori angajaților români

În scrisoarea pe care ANAF o trimite angajaților români se aduce la cunoștință faptul că termenul limită de depunere a Declarației unice este 31 iulie. Apoi, se specifică ce anume trebuie să declare angajatul prin formularul respectiv:

  • impozitul pe veniturile realizate din România sau/și din străinătate în anul 2018;
  • impozitul pe venitul estimat a se realiza din România în anul 2019 sau impozitul aferent normei de venit;
  • venitul estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuții sociale pentru anul 2019 și, după caz, contribuțiile sociale datorate în anul fiscal 2018.

De asemenea, sunt specificate modalitățile prin care poate fi depusă Declarația unică:

  • utilizând serviciul Spațiul Privat Virtual;
  • prin intermediul site-ului e-guvernare.ro.

ANAF informează că  cei care au nevoie de asistență pentru completarea și depunerea Declarației unice pot suna la numărul de telefon 031.403.91.60, iar un operator call center îi va îndruma. În plus, cei care doresc să participe la sesiuni de instruire sunt așteptați la unitățile fiscale teritoriale care organizează întâlniri cu contribuabilii. În cadrul acestor întâlniri, li se prezintă tematici în domeniul fiscal.

Fiscul le atrage atenția românilor să nu aștepte până în ultima zi cu depunerea Declarației unice online, pentru că procesul ar putea fi îngreunat de numărul mare de cereri.

„Un aspect important, pe care vă rugăm să îl luați în considerare în ceea ce priveşte depunerea on-line, este faptul că transmiterea masivă a declarațiilor fiscale în ultima zi poate îngreuna procesul de depunere on-line. Pentru a se evita suprasolicitarea sistemului informatic, vă rugăm să aveți în vedere că puteți depune declarația unică oricând, până la data de 31 iulie 2019”, informează ANAF.