Guadalajara, Mexic, fenomen neobișnuit. Strat de 1,5 metri de gheață, la 30 de grade Celsius

Guadalajara, Mexic, fenomen neobișnuit. Strat de 1,5 metri de gheață, la 30 de grade Celsius
Grindina s-a depus într-un strat de până la 1,5 metri în unele locuri

Iarnă în mijlocul verii. Cu asta s-au confruntat locuitorii orașului Guadalajara, din Mexic, după o furtună de grindină. Circulația orașului a fost paralizată de gheața depusă într-un strat de peste un metru, în ciuda faptului că sunt temperaturi de peste 30 de grade.

A căzut atât de multă grindină, încât străzile din Guadalajara au fost acoperite, în unele locuri, cu un strat de gheață de până la 1,5 metri. Rar se pot întâmpla astfel de fenomene meteo, în mijlocul verii. Nu ne referim la căderea grindinei, ci la modul extrem în care s-a manifestat fenomenul. Aproape că începem să trăim pe propria piele scenariile din filmele acelea apocaliptice, în care omenirea e amenințară de dezechilibrul meteorologic.

Natura are propriul stil de a-și restabili echilibrul și degeaba încearcă guvernele să ascundă sub preș greșelile și excesele făcute de-a lungul deceniilor de dragul voturilor și al unei economii oricum nesustenabile.

Strat de gheață de 1,5 metri în mijlocul verii, în Mexic

Cei aproape cinci milioane de locuitori ai orașului mexican Guadalajara au fost la un pas de moarte din cauza grindinei abundente. Din fericire, n-au fost semnalate victime, dar zeci de copaci au fost rupți sau chiar doborâți complet de furtună. Sute de case și zeci de mașini au fost avariate de grindină, iar circulația rutieră în oraș a fost îngreunată sau blocată din cauza stratului imens de gheață, la fel ca în ianuarie.

Problema este că nu vorbim de o țară nordică, ci de Mexic, un stat care e străbătut de Tropicul Racului, deci se află într-o zonă unde climatul este cald tot timpul anului.

Autoritățile au fost nevoite să folosească utilajele de deszăpezire pentru a curăța șoselele. Din fericire, temperaturile sunt foarte ridicate, așa că soarele rămâne cel mai bun „utilaj” în acest caz, ca în România, de altfel, când sunt „luate prin surprindere” și autoritățile de la noi…în luna ianuarie.

Urmăriți Playtech.ro și pe