Grupul Divertis revine pe scenă: ”Satul paralel” va fi un spectacol memorabil

Grupul Divertis revine pe scenă: ”Satul paralel” va fi un spectacol memorabil

Membrii grupului Divertis ți-au marcat copilăria cu unele dintre cele mai bune glume politice, iar după o pauză semnificativă, vor reveni pe scenă cu o piesă intitulată Satul Paralel.

Grupul Divertis a trecut prin numeroase transformări în anii de activitate. În anii 90 însă, a fost sinonim cu umorul de calitate, mai ales pe teme politice, de actualitate. Din păcate, după decesul lui Ioan Gyuri Pascu de acum câțiva ani, nu s-a mai auzit nimic despre populara echipă. Acum însă, s-ar putea să revină în actualitate, cu talentul lor actoricesc și un nou set de glume construite în jurul infaimosului stat paralel.

În timp ce Liviu Dragnea se află în campanie electorală și încearcă să mizeze puternic pe răul provocat de statul paralel și membrii grupării #rezist, Divertis ne pregătește spectacolul Satul Paralel, o manifestare de cabaret politic.

Sloganul spectacolului ce va ajunge pe scenă pe 24 mai 2019 la ora 19 este ”Cine nu râde cu noi, râde împotriva noastră”. Inițial, spectacolul va putea fi văzut pe scena Sălii Mici a Palatului Național al Copiilor. În funcție de interes și de feedbackul publicului, nu este exclus să-l vedem și pe scene mai mari din București și din țară.

Din câte se pare, scenariul pentru Satul Paralel a fost scris de aceeași membrii ai grupului Divertis care te-au amuzat în anii `90. Pentru prima dată în existența lor, foştii membri ai grupului umoristic se asociază cu un teatru, Teatrul „Stela Popescu”, ca să pună în scenă un spectacol de cabaret politic. Folosind toate metodele cu care au intrat pentru totdeauna în inimile spectatorilor – scenete, stand-up, improvizație și parodii muzicale, ei pleacă pe urmele ”statului paralel” și ajung în celula de bază a acestuia, ”satul paralel”.

Premisa este una foarte interesantă și actuală, iar cu un pic de noroc, s-ar putea să readucă în lumina reflectoarelor oamenii minunații care ne-au făcut să râdem în urmă cu câteva decenii. “Vreți să aflați cine va conduce țara în următorii 10 ani, cine câștigă alegerile la Președinție din toamnă, cine mai scapă de pușcărie, că de intrat nu mai intră nimeni? Habar n-avem, căci spectacolul nostru nu vă va răspunde la aceste întrebări, ci vă va pune altele, care vă vor face să râdeți fără control, fără frontiere și fără rost”, se arată în comunicatul de presă pentru promovarea spectacolului.

Distribuția este formată în principal din foştii membri ai grupului Divertis, Silviu Petcu, Doru Pîrcălabu, Valentin Gora, Dorin Antonesi, Florin Constantin, Cristian Greţcu, alături de Paula Chirilă, Liviu Romanescu, Irina Cărămizaru, Sorin Aurel Sandu și Cătălin Frăsinescu. Regia este semnată de Atila Vizauer, scenografia şi costumele de Nina Brumuşilă, asistent regizor Livia Vişănescu, asistent scenograf Anca Deleanu, iar aranjamente muzicale de Raul Kusak. Câteva teasere pentru spectacol au fost postate în ultimele zile pe YouTube și pot fi vizionate mai jos.