„Gripa cămilei”, virusul care le dă emoții francezilor, înaintea meciului cu Argentina din finala Campionatului Mondial de Fotbal. Cine sunt cei trei jucători afectați

de: Sorin Barbu
15 12. 2022

Alarmă în naționala Franței cu doar trei zile înaintea finalei cu Argentina de la Campionatul Mondial de Fotbal. Medicii au constatat că trei jucători din lotul lui Didier Deschamps s-au îmbolnăvit de așa numită „gripă a cămilei”. Jurnaliștii din Hexagon scriu că fotbaliștii ar putea să rateze marele duel de duminică.

„Gripa cămilei”, virusul care le dă emoții francezilor înaintea finalei cu Argentina

Franța a fost una dintre echipele care au avut cel mai mult de suferit la acest Campionat Mondial de Fotbal, din cauza problemelor medicale. Cea mai serioasă a fost legată de Karim Benzema, atacantul lui Real Madrid accidentându-se la un antrenament desfășurat în Qatar. El a fost nevoit să părăsească lotul naționalei și a plecat în Spania să se refacă.

La meciul cu Maroc, din semifinala de la Cupa Mondială, a surprins absența a doi jucători. Dayot Upamecano a fost pe bancă, iar Adrien Rabiot a fost lăsat la hotel. Amândoi aveau simptome similare, iar medicii au transmis că este vorba de așa-numita „gripă a cămilei”. Acum are probleme și Kingsley Coman. „Are febră. Încercăm să fim foarte atenți să nu apară un focar, acest virus afectează mulți jucători care sunt aici, în Qatar”, au transmis oficialii federației franceze. Există multe semne de întrebare legate de cei trei fotbaliști și se spune că ar putea chiar să lipsească de la duelul cu Argentina din finala turneului din Qatar.

„Am avut câteva cazuri de simptome asemănătoare gripei. Încercăm să fim atenți ca să nu se răspândească, dar virusul este destul de contagios”, a încercat să nu tensioneze atmosfera selecționerul Didier Deschamps.

Ce este „gripa cămilei”

„Gripa cămilei” este o boală provocată de virusul „Mers”, din familia atât de cunoscută acum a Coronaviruslui. Nu i s-a spus degeaba așa. El se ia de la cămilă și afectează serios căile respiratorii. Cei care au acest virus trebuie să înfrunte febră, tuse, dificultăți la respirație, probleme gastrointestinale și chiar insuficiență renală.