Vă propunem o listă cu cele mai frecvente greșeli în ceea ce privește curățenia în casă. Astfel, dacă veți evita aceste greșeli comune, veți reuși să scutiți timp prețios, dar și bani.
Curățenia casei, chiar dacă nu este o plăcere, trebuie făcută de cineva. Astfel, acel cineva, pe care pică corvoada, trebuie să aibă câteva idei pentru ca treaba să meargă șnur.
Greșelile obișnuite de curățare a gospodăriei duc la pierdere de timp, dar și de bani. Dacă veți parcurge lista cu cele mai comune greșeli atunci când veți face curățenie în casă veți ști clar ce trebuie să faceți și ce să nu faceți.
Chiar dacă o stropiți cu soluție specială de curățare, atunci când se folosește aceeași cârpă de șters praful în mai multe locuri din casă, nu faceți altceva decât să răspândiți microbii pe toate suprafețele. Germenii de la baie pot ajunge și pe blatul din bucătărie, pe masa de cafea din living și oriunde este folosită cârpa respectivă.
Specialiștii în curățenie spun că este indicat ca în loc de cârpe să se folosească prosoape de hârtie pentru fiecare suprafață suprafață sau câte o cârpă pentru fiecare suprafață.
Pămătuful de șters praful nu este indicat, pentru că nu face altceva decât să răspândească praful pe alte suprafețe.
Sunt indicate cârpe de curățare din microfibră sau un prosop de hârtie de unică folosință cu soluție de curățare potrivită, în funcție de suprafață.
Dacă filtrul aspiratorului nu este curățat sau schimbat, tot praful adunat se va împraștia în aer si pe podea.
Este indicat curățarea filtrului imediat după ce acesta a devenit plin. Trebuie șters și furtunul și orificiul de aerisire cu o cârpă umedă din microfibră sau cu un șervețel de hârtie umezit.
Dacă peria de toaletă este introdusă în suport imediat după ce a fost folosită, umiditatea și germenii din toaletă sunt prinși în recipient și perie unde se vor reproduce și se vor ănmulți. Indicat este să lăsați peria să se usuce complet înainte de a reașeza în suportul ei.
Atunci când curățenia se începe cu măturarea, aspirarea sau ștergerea podelei, tot praful de pe mobilier pe care îl veți șterge ulterior, va ajunge din nou jos și va fi necesar să curățați din nou podeaua.
Indicat este să se înceapă curățenia de sus în jos: ferestrele, mobilierul, scaunele, canapele și abia la sfârșit podeaua.
Soluția de curățare nu se pulverizează direct pe suprafață pentru că poate provoca o acumulare a acesteia si poate păta sau lăsa dâre. În plus, praful și mizeria se vor lipi mult mai ferm.
Experții recomandă să se aplice soluție pe o cârpă de curățare din microfibră sau un prosop de hârtie de unică folosință, cu care să se șteargă suprafețele.