Locuințele mici sunt, de regulă, mai dificil de decorat decât cele mari, întrucât spațiul trebuie comprimat în așa fel încât să încapă toate obiectele de mobilier, fără a oferi senzația că-s ticsite. În plus, confortul este și el puțin mai greu de asigurat, iar una dintre cele mai dificile sarcini care ne revin este crearea unor multiple spatii de depozitare. Majoritatea persoanelor fac însă anumite greșeli atunci când vine vorba despre spațiile mici, pe care tu le poți evita parcurâng acest material.
Ai o locuință mică și nu știi cum să o decorezi pentru a arăta bine și a fi, totodată, comodă? Ei bine, un prim sfat pe care vi-l putem oferi este valorificarea fiecărui metru pătrat și crearea de spații multiple de depozitare. Întrucât spațiile mici sunt, în general, greu de decorat, asigură-te măcar că nu faci una sau mai multe dintre greșelile de mai jos.
1. Nu corelezi dimensiunile mobilei cu cea a camerei
Obiectele de mobilier de dimensiuni mari sau nepotrivite fac ca locuința să pară și mai mică și mai puțin încăpătoare, având un aer înghesuit. Prin urmare, asigură-te că lucrurile pe care le vei cumpăra se potrivesc cât mai bine-n decor în ceea ce privește dimensiunile.
2. Intreruperea coerenței vizuale
O altă greșeală comună atunci când vine vorba de apartamentele sau casele mici este întreruperea coerenței vizuale. Dacă locuința ta are, de exemplu, mai multe camere de dimensiuni mici, pereții ar trebui să aibă aceeași culoare. Acest lucru te va ajuta să conectezi, din punct de vedere vizual, camerele, făcând totodată ca spațiul să pară mai ordonat.
Citește și: Cum decorezi apartamentele mici. Detaliile la care toată lumea trebuie să fie atentă
3. Supraaglomerarea
Indiferent de cât de multe spații de depozitare ai avea, un sfat util ar fi să păstrezi totuși doar acele lucruri de care știi că ai într-adevăr nevoie. În caz contrar, te vei trezi cu o locuință supraaglomerată și cu o senzație de disconfort care se va accentua în timp.
4. Blocarea luminii naturale
Într-un apartament de dimensiuni mici, lumina naturală este esențială. Prin urmare, optează pentru jaluzele lucioase, care reflectă razele soarelui, ori pentru perdele subțiri, pentru a filtra mai degrabă lumina decât s-o blocheze.
5. Subestimarea rolului oglinzii
Montarea unei oglinzi poate reprezenta o soluție optimă atunci când vrei ca un spațiu să pară mai mare. Tot ce trebuie să faci este să alegi locul în așa fel încât aceasta să reflecte cât mai mult din încăpere. Vei vedea că efectul va fi de dublare a spațiului.