Greșelile pe care le fac mulți șoferi vara. Ce trebuie să faci cu mașina când este cald
Mașina trebuie verificată și odată cu venirea anotimpului cald, nu numai iarna. Astfel, mașina are nevoie vara să-i fie protejată vopseaua, precum și interiorul, rezervorul de combustibil ar trebui să fie plin mai mereu, iar oprirea aerului condiționat va face viața șoferului mai ușoară și mai ales, mai sigură.
Greșelile pe care le fac șoferii vara cu mașinile lor. Ce trebuie să faci când este cald
Odată cu venirea verii, repectiv a perioadei caniculare, șoferii trebuie să facă câteva verificări mașinilor lor, respectiv să urmeze câteva sfaturi date de către profesioniști, astfel încât să nu fie nevoiți să tragă pe dreapta, când le este lumea mai dragă.
Pregătirea mașinii ar putea începe cu verificarea lichidului de răcire al motorului, respectiv al anitigelului. Specialiștii recomandă schimbarea lichidului de răcire la fiecare 4 ani sau 80.000 de km., astfel având siguranța că motorul autovehiculului nu va suferi de probleme de răcire in viitor.
De ce este indicat parasolarul
O metodă eficientă pentru ca mașina dumneavoastră să nu devină un adevărat cuptor atunci când este lăsată în parcare, este folosirea unui parasolar bun pentru parbriz. Parasolarul are și rolul de a protejat interiorul si componentele de plastic ale mașini de razele ultraviolete, respectiv de vătămarea termică.
Mașina nu se va transforma într-un cuptor, în parcare, nici dacă se lasă fegeamurile mașini un pic deschise. În plus, geamurile ușor deschise vor ajuta și la aerisirea mirosurilor ce se pot acumula de la lucrurile rămase în mașină.
Ceara va proteja mașina pentru toată vara
Profesioniștii sfătuiesc șoferii să ofere mașinii lor, la începutul verii, o spălare si o acoperire totală cu ceară. Astfel, vopseaua mașinii va fi protejată de vremea caniculară. Presiunea cauciucurilor ar trebui să fie adaptată pentru vremea caldă, întrucât anvelopele se încălzesc pe timpul verii, iar presiunea din ele este mai mare.
Verificarea nivelului de ulei trebuie făcută regulat, pe tot parcursul anului, nu numai în anumite momente. De asemenea, profesioniștii auto recomandă ca șoferii să nu folosească aerul condiționat la temperaturi ridicate.
Nu folosiți aerul condiționat când este foarte cald
Aparatul de aer forteaza motorul și poate duce la supraîncălzirea automobilului, existând posibilitatea ca pacienții să rămână în mijlocul pustietății. de asemenea, vara nu este recomandat să se circule cu rezervorul de combustibil pe minim. Întrucât pompa se află la multe mașini în interiorul rezervorului aceasta va risca să se supraîncîlzească și să se defecteze pentru că nu are suficient lichid în jurul ei care să o răcească.
Pe timp de vară nu este recomandat ca mâncarea să fie lăsată în mașină, pentru că există riscul ca aceasta să se strice și nici sticle de plastic cu diverse bături, pentru că acestea se vor încălzi iar substantele chimice se vor transfera în lichidele din sticlă.