Atenție, șoferi. Noua lege din România: puteți rămâne fără mașină

Atenție, șoferi. Noua lege din România: puteți rămâne fără mașină
Atenție, șoferi. Noua lege din România puteți rămâne fără mașină

Amezi drastice pentru șoferii care aruncă gunoaie pe geam! Aceștia riscă chiar să rămână fără mașină. Mai nou, statul poate confisca sau chiar vinde autoturismul celui care nu păstrează ordinea pe străzile României. Mai multe detalii, în continuare.

Șoferii care aruncă gunoaie pe geam pot rămâne fără mașină

Dacă arunci gunoaie din mașină când stai la stop sau în orice altă împrejurare, riști o amendă uriașă. Fapta este considerată o infracțiune și se sancționează ca atare. Astfel de abateri se petrec zilnic, în special în Capitală. Mii de șoferi aruncă tot felul de ambalaje, mucuri de țigară sau alte obiecte care nu le mai trebuie pe geamul mașinii când staționează sau chiar când sunt în mers. Dacă până acum riscau doar o amendă, lucrurile capătă alte dimensiuni.

De cum încolo, aceștia pot rămâne chiar fără mașină! Încă din luna mai, Garda de Mediu are temeiul legal să confiște bunurile celor care aruncă resturi pe geam.

În cazul în care consideră că încălcați legea, comisarii vă pot urmări și fotografia în trafic.

Greșeala aparent banală, dar care te va costa scump

Ultimele modificări din Codul Rutier vin la pachet cu amenzi uriașe pentru cei care transformă strada în scrumieră. Așadar, cei care sunt surprinși că aruncă de la geamul mașinii chiștoacele țigărilor sau alte resturi pot primi amenzi de până la 2.900 de lei.

Potrivit legislației în vigoare la acest moment, amenzile pentru fapta amintită se încadrează între 1.305 și 2.900 de lei, respectiv între 9 și 20 de puncte-amendă.

Tot în luna mai, Poliția Rutieră demara o acțiune de înștiințare asupra campaniei împotriva fenomenului mucurilor de țigară aruncate pe stradă.

Campania „Nu arunca chiștoace. Strada nu e scrumieră a fost inițiată de reprezentanți ai societății civile din dorința de a-i cizela pe români, și de a le aduce la cunoștință implicațiile (mai mari decât s-ar fi așteptat) acestui obicei nociv.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI