Peștele este unul dintre alimentele preferate de către români. Fie că vorbim despre saramură, pește la grătar, salată de icre sau alte sortimente, gospodinele atrag atenția asupra câtorva greșeli pe care oamenii le fac, atunci când gătesc carne de pește. La ce trebuie să fii mai atent, pe viitor.
Cu siguranță ți s-a întâmplat, măcar o dată, să realizezi faptul că peștele ți s-a prins de tigaie, nu a fost filetat cum trebuie sau nu are gustul delicios la care te așteptai, chiar dacă l-ai gătit conform rețetei primite. Ei bine, iată că aceste mici erori se petrec, de multe ori, fără să îți dai seama.
Gospodinele îți recomandă să fii atent atunci când manevrezi carnea albă și să eviți să repeți aceste greșeli, atunci când gătești pește.
În primul rând, peștele trebuie verificat în interior, cu simț de răspundere, pentru a te asigura de faptul că ai scos absolut toate oasele dinăuntru.
Chiar și atunci când cumperi pește din supermarket, iar pe eticheta produselor scrie negru pe alb că nu are oase, cel mai indicat este să verifici cu o pensetă dacă mai există mici oscioare rătăcite în pântecul peștelui.
Deși sarea este foarte bună pentru a aromatiza peștele, trebuie să ții cont și de faptul că, de asemenea, sarea ajută la descompunerea proteinelor și la extragerea umidității.
Dacă faci greșeala de a pune fileul de pește să stea într-o marinadă prea sărată, carnea va devenit moale și uscată, în loc de fermă și umedă.
Dacă vrei ca peștele tău să capete o crustă aurie și crocantă, gospodinele îți recomandă să ștergi foarte bine peștele, înainte de a-l găti. Dacă fileul este umed, carnea se va aburi în tigaie, în loc să se rumenească.
Deși pare un truc banal, tigaia de pe aragaz trebuie să fie mereu încinsă, înainte de a pune peștele pe grătar. Deși peștele se gătește ușor și într-un timp relativ scurt, gospodinele îți recomandă să ai răbdare atunci când încingi, în prealabil, tigaia. În caz contrar, peștele se va găti inegal pe o tigaie rece.