Greșelile pe care le fac mulți oameni cu hainele la mașina de spălat. De ce nu ies petele

de: Bișinicu Andreea
16 03. 2022

Atunci când punem hainele la spălat, gospodinele atrag atenția asupra greșelilor pe care le facem, fără să ne dăm seama. Indiferent că amestecăm culorile și texturile, greșim gradația sau temperatura potrivită a apei pentru rufele noastre, iată ce trebuie să eviți atunci când limpezești hainele la mașina de spălat.

4 greșeli pe care trebuie să le eviți, atunci când pui rufe la mașina de spălat

Culorile nu se amestecă

Deși pare a fi un îndemn simplu și cât se poate de logic, gospodinele susțin că foarte mulți oameni omit acest pas și sunt obișnuiți să pună laolaltă rufele negre cu cele colorate și albe, motiv pentru care pot apărea diferite probleme.

Este important să sortezi hainele în funcție de culori, ca să nu te trezești cu surprize neplăcute ulterior. Dacă materialele sunt delicate, cel mai bine ar fi să le spălați manual.

Folosește șervețele antitransfer cu bumbac

Un alt truc genial pentru spălarea hainelor. În cazul în care nu ai timp să sortezi hainele și îți dorești o spălare rapidă, deoarece timpul te presează, poți apela la șervețelele antitransfer cu bumbac. Acestea sunt menite să separe culorile hainelor din cuva mașinii.

Acest truc este cu adevărat eficient atunci când, din greșeală sau neatenție, pui rufe albe alături de haine albe în mașina de spălat, textilele fiind din materiale sintetice.

Nu folosi clor sau alt înălbitor pentru rufe

Deși înălbitorul este extrem de eficient în curățarea petelor încăpățânate, gospodinele nu îți recomandă să folosește aceste substanțe chimice, deoarece, în timp, ele pot afecta țesătura hainelor tale preferate.

Indicat este să verifici, întotdeauna, etichetele articolelor pe care vrei să le cureți la mașina de spălat rufe, pentru a confirma că rufele respective pot rezista și nu se deteriorează odată ce au fost expuse la înălbitor.

Nu umple mașina de spălat rufe până la refuz

Iată o greșeală pe care toți oamenii o fac frecvent. Deși pare un truc banal, punem pariu că ai mai auzit sfatul aceste de mult ori, până acum.

Gospodinele recomandă să nu umpli până la refuz cuva mașinii tale de spălat, deoarece rufele se pot bloca înăuntru.

În cazul în care electrocasnicul va fi arhiplin, rufele tale nu vor beneficia de o curățare eficientă și completă. Mai mult de atât, va exista riscul apariției unor pete nedorite, iar culorile articolelor tale vestimentare se pot mătui.

Cum trebuie umplută corect mașina de spălat rufe:

  • Pentru haine sintetice, se umple tamburul până la jumătate;
  • Pentru haine din lână și țesături delicate, tamburul trebuie umplut la o treime din volumul sau;
  • Pentru haine din bumbac, umple complet tamburul, în așa fel încât să poți mișca o mână înăuntrul cuvei.