Greșelile din timpul sarcinii care pot influența înfățișarea bebelușului tău
Deși genetica ocupă un loc fruntaș în determinarea trăsăturilor și a înfățișării viitorului tău copil, iată că există anumite lucruri pe care le poți face în timpul celor 9 luni de sarcină, care pot influența felul în care va arăta bebelușul tău. Despre ce greșeli ar fi vorba. Iată la ce trebuie să fii atentă.
Ce greșeli trebuie evitate în perioada sarcinii
Poftele în sarcină sunt perfect normale, dar s-ar putea să vrei să reduci consumul de dulciuri dacă nu vrei ca acest lucru să se reflecte asupra bebelușului. Diabetul gestațional (GDM) sau creșterea nivelului de zahăr din sânge în timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea fătului.
Bebelușul poate stoca acel surplus de zahăr sub formă de grăsime, ceea ce îl expune la un risc mai mare de a avea probleme cu greutatea, de a face diabet sau de a avea icter.
Specialiștii recomandă gestionarea GDM printr-o dietă adecvată și exerciții fizice sau, în cazuri extreme, tratarea cu insulină sau medicamente, potrivit publicației Bright Side.
Există un mit de lungă durată conform căruia consumul de lapte va face pielea copilului mai frumoasă. Nu există nicio dovadă științifică pentru acest lucru, dar ceea ce studiile publicate au stabilit este o legătură între consumul de lapte și greutatea sănătoasă la naștere.
Potrivit unui jurnal medical, femeile care beau o cană de lapte (sau mai puțin) pe zi, au dat naștere unor copii mai mici decât cele care au consumat mai mult. Și fiecare ceașcă suplimentară a crescut greutatea cu 41 de grame.
De ce e bine să bei lapte și să mănânci alune în sarcină
De asemenea, Colegiul American de Obstetricieni și Ginecologi recomandă femeilor însărcinate să-și mențină consumul de cafea la mai puțin de 200 de miligrame pe zi.
Cofeina este rapid absorbită și transmisă placentei, iar acest lucru poate provoca o acumulare de nivel înalt dacă este ingerată prea mult, ceea ce poate limita creșterea fătului și poate duce la nașterea unui bebeluș subponderal.
Cercetările sugerează că femeile care consumă arahide și alune în timpul lunilor de naștere, atunci când nu sunt alergice, binențeles, la aceste produse, pot reduce riscul de alergii la copiii lor.
Reacțiile alergice pot provoca urticarie, roșeață sau umflături. Alte simptome care nu sunt vizibile includ probleme digestive, dificultăți de respirație și un nas care curge. Descoperirile sugerează că expunerea timpurie la acest tip de alimente poate proteja copilul de aceste simptome.