Greșelile de la volan care îți distrug mașina. Șoferi, atenție mare când faceți asta

Greșelile de la volan care îți distrug mașina. Șoferi, atenție mare când faceți asta

Cei mai mulți șoferi au mare grijă de mașinile lor și fac tot posibilul să le prelungească viața. Dar că unii dintre ei nu știu de fiecare dată care sunt cele mai bune măsuri. În special în privința felului în care aleg să conducă apar foarte multe greșeli. Detalii care par lipsite de importanță pot afecta foarte grav automobilele pe termen lung. Iată care sunt cele mai des întâlnite greșeli pe care le fac șoferii.

Cele mai des întâlnite greşeli pe care le fac şoferii, fără să ştie că maşina lor poate fi grav afectată

Muzica ascultată la maximum în mașină este chiar în fruntea acestei liste. O mare greșeală pe care o fac unii șoferi fără să își dea seama de consecințe. Atunci când dau volumul muzicii la maximum șuruburile mașinii se slăbesc, ceea ce o vor face mai slabă și mai zgomotoasă. Așa că oricât de tentant ar părea pentru unii să dea mai tare, volumul ar trebui să fie păstrat la un nivel mediu.

O altă greșeală pe care foarte mulți oameni o fac este legată de frâna de mână. Pe care nu o folosesc mai deloc. „Nu este nevoie de ea, pentru că nu am parcat în pantă”, este explicația foarte des întâlnită. Dar frâna de mână ar trebui folosită mult mai des la parcări. Dacă nu tragi frâna de mâna, îți îmbătrâneşti prematur mașina. Atunci când nu faci asta pui presiune pe transmisie. Nu uita că atunci când parchezi, indiferent că este în pantă sau nu, să tragi frână de mâna și să o dezactivezi atunci când pleci.

Sunt şoferi care, din dorinţa de a face economie de benzină, ţin maşina mult timp în aceeaşi treaptă de viteză. Din nou, o mare greşeală. Conducerea mașinii în aceeași treaptă de viteză pentru o lungă perioadă de timp sau dacă mergi într-o treaptă inferioară, în afara faptului că o să afectezi consumul de combustibil, o să uzeze transmisia. Dacă nu ești sigur pe reguli, învață să îți asculți și să îți simți mașina și o să îți dai seama când trebuie schimbate vitezele.

În fine, sunt foarte mulţi şoferi care nu apasă complet pedala de ambreiaj. De obicei, pur şi simplu din comoditate. Cutia de viteze va avea de suferit dacă nu apeși ambreiajul complet. În cazul mașinilor mai noi nu poți să schimbi viteza dacă nu faci asta, dar la cele mai vechi poți să îl apeși doar până la 90%. Când nu îl calci complet nu se eliberează suficient lichid de ambreiaj provocând daune mașinii.