21 dec. 2021 | 10:38

Greșelile banale pentru care nu crește aluatul de cozonac. Nu mai proceda așa

Diverse
Greșelile banale pentru care nu crește aluatul de cozonac. Nu mai proceda așa
Trucuri inedite pentru a avea un cozonac pufos. Ce greșeli trebuie să eviți

Multe gospodine abia așteaptă să le pună pe masă celor dragi un cozonac delicios, făcut în casă. Din păcate, aluatul nu crește așa cum ar trebui, așa că este posibil să fie făcute câteva greșeli banale. Află tot ce trebuie să faci pentru a avea un preparat perfect de Crăciun!

Cum trebuie să fie pregătit cozonacul, de fapt

Trebuie să frămânți foarte bine aluatul pentru ca acesta să crească așa cum îți dorești. Cozonacul nu ar trebui să lipsească de pe mesele românilor, însă nu multe gospodine reușesc să pună pe masă un preparat pufos și copt așa cum trebuie. Iată că au ieșit la iveală secretele acestui produs!

În cazul în care observi că aluatul tău este lipicios, are o culoare bizară, este dens sau nu crește, probabil că nu ai respectat câteva reguli esențiale. Făina trebuie să fie cernută timp de 2-3 zile la rând, apoi ținută la o temperatură mai ridicată pentru ca să se usuce cât se poate de bine.

Aluatul trebuie să fie frământat de aproximativ 3 ori, timp de 40 de minute pentru prima oară, iar apoi 10-5 minute. El trebuie să fie desfăcut pentru a se încălzi. De asemenea, nu încerca să folosești ingrediente reci, ele trebuie să fie la temperatura camerei dacă vrei un cozonac delicios și pufos.

Ce greșeli faci atunci când pregătești cozonacul

Nu trebuie să faci exces de drojdie pentru a nu arunca aluatul dacă acesta nu o să iasă așa cum îți dorești! Frâmântă aluatul la o temperatură ridicată pentru ca acesta să nu crească greu. El trebuie să fie lăsat la dospit la temperatura camerei timp de câteva ore pentru ca volumul să crească, potrivit csid.ro.

Nu încerca să pui prea mult unt, zahăr sau ulei în aluat, mai ales pentru că preparatul tău nu o să mai crească! Aluatul o să fie greu dacă faci exces de ingrediente. Mai mult, umplutura trebuie să fie pusă cu grijă. Nu trebuie să adaugi prea multă, chiar dacă aceasta este cea mai bună parte din cozonac.

De ce trebuie să te ferești

În cazul în care preparatul tău are prea multă umplutură, el nu o să mai fie pufos, ținând cont de faptul că aluatul nu o să fie plăcut la gust. Încearcă să respecți aceste secrete pentru a avea cel mai bun cozonac de sărbători. Persoanele dragi o să se bucure nespus și o să îți mai ceară o felie!

Încearcă să lași la copt cozonacul la o temperatură medie. Setează cuptorul electric la 160 de grade Celsius în primele 10 minute, apoi la 180 de grade Celsius pentru încă 50 de minute. Ușa aparatului nu trebuie să fie deschisă în timp ce cozonacul se coace pentru ca temperatura din interior să nu scadă.

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Clătitele care urcă în topul deserturilor. Rețeta originală
EVZ.ro
Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis. Prânzul va fi delicios pentru toată familia
Spynews
Limită pusă la bancomat. Anunț pentru românii care îşi retrag bani cash la ATM
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Ce va face Trump ca să OPREASCĂ RĂZBOIUL. Planul SECRET care implică și România
Mediaflux
Încă un membru al trupei legendare Bee Gees a murit în mai puțin de o săptămână. Fanii din toată lumea sunt în doliu
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro