Greșelile alimentare masive ale bărbaților. D-asta le scade performanța

Ce greşeli fac bărbaţii din punct de vedere alimentar

Deşi cei mai mulţi dintre reprezentanţii sexului tare nu dau importanţă acestor lucruri, aceştia ar trebui să ştie care sunt greşelile alimentare masive ale bărbaților. Detaliile de mai jos, spun specialiştii, le afectează performanţa.

Ce greşeli fac bărbaţii din punct de vedere alimentar

Specialiştii vorbesc despre greşelile alimentare ale bărbaţilor care le pot scădea performanţa. Deşi mulţi nu dau importanţă acestui lucru, un regim nesănătos îi poate afecta mai mult decât şi-ar fi închipuit vreodată. Unul dintre cele mai periculoase lucruri pe care le fac reprezentanţii sexului tare este faptul că obişnuiesc să consume prea multă proteină.

Deşi au impresia că aşa vor căpăta mai multă masă musculară, cercetătorii susţin că acest lucru nu este deloc adevărat.

“De fapt, dacă vrei să beneficiezi mai mult de activitatea fizică și să faci și mușchi, ar trebui să reduci cantitatea de proteine și să-ți permiți mai mulți carbohidrați. Din moment ce carbohidrații sunt cea mai eficace sursă de energie pentru dezvoltarea mușchilor, este important să-i mănânci pentru că proteinele să poată fi folosite pentru repararea mușchilor și alte procese din corp”, a explicat Kelly Jones, dieteticiană specializată în nutriție pentru sportivi.

Mâncatul în maşină este şi el dăunător. Pe lângă faptul că nu este recomandat să faceţi asta în timp ce conduceţi, masa luată pe fugă vă va da senzaţia că încă vă este foame. Aşadar, veşti consuma mai multe alimente şi mai multe calorii.

De asemenea, este dovedit faptul că alcoolul afectează potenţa unui bărbat. În plus, duce la dezvoltarea unor boli grave de inimă, stomac, ficat sau chiar la diabet. Cifrele oficiale sunt îngrijorătoare: unul din trei oameni este consumator de alcool, iar în fiecare an 6,8% dintre bărbaţi îşi pierd viaţa în urma unor probleme de sănătate asociate acestui obicei nociv, printre acestea numărându-se cancerul, tuberculoza şi bolile de ficat.

Medicii recomandă cel puţin două zile pe săptămână fără consum de băuturi alcoolice, mai ales după o situaţie de consum exagerat de alcool.

Suplimente în exces şi legume prea puţine

Un alt motiv pentru care sănătatea bărbaţilor este pusă sub semnul întrebării este consumul de suplimente în exces. Deşi pare un mod uşor de a asigura nivelul optim de minerale şi vitamine esenţiale, acestea pot face mai mult rău decât bine, în cazul în care ele nu sunt recomandate de un medic.

Lipsa anumitor legume din alimentaţie dăunează grav sănătăţii. Vinetele, roşiile, ardeii graşi sau cartofii sunt legume prea puţin consumate de bărbaţii din întreaga lume, spun specialiştii. Acestea conţin, în cantităţi mari, vitamine, fier, minerale, calciu şi alţi nutrienţi esenţiali pentru organismul nostru.

Deşi preferă carnea, bărbaţii ar trebui să opteze şi pentru peşte, măcar de două ori pe săptămână. În plus, nu ar trebui să uite de nuci, alune sau migdale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI