Cele mai proaste combinații alimentare pe care le fac românii. Încetează să mai mănânci așa dacă ții la tine

Cele mai proaste combinații alimentare pe care le fac românii. Încetează să mai mănânci așa dacă ții la tine
Cele mai proaste combinații alimentare pe care le fac românii. Încetează să mai mănânci așa dacă ții la tine

Cu toate că gusturile s-au mai rafinat în ultimii ani, iar meniurile au devenit tot mai sofisticate și mai diversificate, oamenii fac mari greșeli încă atunci când vine vorba de alimentație. Astfel că unele combinații sunt adevărate bombe calorice, pe care ar trebui să le eviți.

Cele mai proaste combinații alimentare pe care le fac românii

Cine poate oare să reziste unui șnițel bine rumenit, cu o garnitură de cartofi prăjiți alături? Ah, și să nu uităm și de chifla proaspătă de lângă el. De menționat este că acesta este unul dintre cele mai comandate feluri de mâncare din meniurile restaurantelor, iar primii doritori sunt copiii. Nimic mai rău însă! Deoarece combinația de proteine (carne) și carbohidrați (cartofi, pâine) e un dezastru pentru stomac, iar sucurile gastrice abia pot face față digestiei. Alimente vor fermenta, prin urmare, în stomac. Și uite așa apar balonarea și flatulența. Ideal este, prin urmare, să combini proteinele (carne, lactate, brânzeturi) cu legume.

Fructele sunt alimente care se digeră mai repede, dar atunci când le combini cu alte alimente, timpul de digestie se mărește. Astfel, ele fermentează și apare acea senzație de balonare. Prin urmare, nu ar trebui niciodată se le consumi ca desert la masă, ci ca gustare, între mese, singure și neasociate cu alte produse. Ele se pot consuma fie cu cel puțin o oră înainte de masă, fie la trei ore după masă.

Ce recomandă specialiștii

Apa, și ea, trebuie băută la temperatura camerei, nu foarte rece, ci în cantități mici și pe parcursul unei zile întregi. De asemenea, apa se bea între mese, dar niciodată în timpul mesei, deoarece aceasta diluează sucurile gastrice și așa se încetinește digestia.

Urmează o altă combinație nefastă, și anume, aceea dintre două tipuri de proteine, cum ar fi carne și brânză sau ouă și carne. Da, puiul cu sos gorgonzola este un deliciu, la fel și ouăle cu bacon, dar e bine ca în meniul asta să apară cât mai rar. O masă bogată în proteine este greu de digerat, iar sistemul digestiv depune efort, iar asta înseamnă mai puțină en ergie pentru organism. Iar când organismul nu mai are energie, cere zahăr.

De asemenea, grăsimile și carbohidrații nu fac nici ele casă bună pentru stomacul tău. Cartofii prăjiți sau pâinea cu unt sunt și ele printre preferatele oamenilor de peste tot, însă recomandarea specialiștilor este să le consumăm cât mai rar. Atunci când consumăm cantități mari de grăsimi, încetinește tranzitul intestinal, iar digestia devine tot mai greoaie. Astfel, cele mai recomandate grăsimi sunt cele care provin din uleiul de măsline sau acizi grași din avocado, somon, semnințe, nuci etc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI