Greşeli pe care le fac şoferii români când cumpără rovinieta. Anunțul a fost făcut de Compania de Autostrăzi din România. Ce trebuie neapărat să ştie proprietarii de mașini atunci când achiziționează taxa de drum, vedeți în rândurile de mai jos ale articolului.
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a atras atenția că mulți dintre șoferi fac greșeli atunci când își transmit datele când achită rovinieta sau peajul aferent trecerii podului de la Fetești-Cernavodă, astfel că după ce primesc amenda fac solicitări de corecție, în contextul în care sancțiunile nu pot fi anulate decât de o instanță de judecată.
„CNAIR adresează utilizatorilor rețelei de drumuri naționale și autostrăzi rugămintea de a verifica cu atenție datele de identificare ale vehiculelor înainte de achitarea rovinietei/peajului, indiferent de modalitatea aleasă (SMS, în punctele de distribuție, terminale asistate/neasistate, portaluri sau aplicații destinate telefoanelor mobile)”, transmite CNAIR.
CNAIR anunță că de la începutul anului 2022 și până acum a primit deja mai mult de 500 de solicitări de corecție a numerelor de înmatriculare. Multe dintre acestea au fost transmise ulterior primirii unor procese-verbale de constatare a contravenției.
„Astfel, chiar și în condițiile în care corecțiile solicitate se pot realiza, procesele-verbale de constatare a contravenției încheiate nu pot fi anulate de către CNAIR, ci doar de o instanță de judecată și doar în urma formulării, de către utilizatori, a unor plângeri contravenționale împotriva acestora”, mai arată CNAIR.
-inversarea cifrelor aferente numărului de înmatriculare a vehiculului (Ex: _89_ în loc de __98___);
-un caracter greșit din combinația de trei litere aferentă numărului de înmatriculare (Ex: ___AFA în loc de ___APA).
Astfel, Compania de Autostrăzi îi roagă pe utilizatorii de rumuri din România să fie foarte atenți la achitarea tarifelor pentru rovinietă, precum și pentru taxa de drum de la podul Fetești-Cernavodă. Fiind atenți la completarea datelor, șoferii nu vor mai mai aglomera astfel instanțele de judecată cu procese care ar putea fi evitate foarte simplu.
„Prin urmare, o atenție sporită din partea utilizatorilor la achitarea tarifelor va conduce la evitarea tuturor demersurilor pentru încercarea de anulare a proceselor-verbale de constatare a contravenției și, implicit, la o degrevare a instanțelor de judecată”, mai spune CNAIR.