Greșeala uriașă pe care o fac gospodinele cu ciorba. Ingredientele care strică rețeta, gustul nu va mai fi același
Ciorba este destul de simplă. Nu există tehnici complicate de gătit, așa că nu există nicio scuză pentru o oală de ciorbă cu un gust rău. Tot ceea ce este necesar sunt puțină atenție și considerație. Nimic nu este mai reconfortant decât o oală mare de ciorbă care fierbe la foc mic. Fie că este simplă sau complicată, groasă sau cu bucăți, acră sau dulce, iată câteva greșeli pe care trebuie să le eviți atunci când faci ciorbă.
Greșeli pe care le faci când gătești ciorba
Fierberea poate face carnea și legumele să se usuce și să devină prea fierte. Fierberea la foc mic nu numai că gătește ingredientele până când acestea devin fragede, dar permite și aromelor din ierburi și condimente să infuzeze lichidul, iar carnea și legumele absorb o parte din acel lichid condimentat, contribuind în același timp cu o parte din propriile lor arome înapoi.
Pe măsură ce oala fierbe, o parte din lichid se evaporă, ceea ce face ca aromele să devină mai concentrate și să se intensifice. Așadar, fierbe la foc mic.
Prea multă sau insuficientă sare
Dacă pui sare la începutul gătitului, este aproape garantat că vei avea o ciorbă sărată. Pe măsură ce se fierbe, aromele se intensifică. Probabil că oricum nu vei avea nevoie de prea multă sare. Nu uita, ai răbdare și așteaptă până la sfârșit pentru a o condimenta. Nimic nu este la fel de crucial ca și condimentarea corectă.
Gătești prea mult legumele
Încearcă să eviți să gătești prea mult legumele, adăugându-le în funcție de timpul de care au nevoie pentru a fi gătite. Indiferent de ceea ce cred oamenii, prepararea ciorbei este un proces gradual. Pentru mai multă profunzime a gustului, adaugă mai întâi legumele care trebuie să se gătească cel mai mult timp. Lasă-le să se gătească un timp înainte de a adăuga legumele care necesită cel mai puțin timp de gătire.
Prea mult leuștean
Când pui prea mult leuștean la ciorbă, celelalte arome nu se mai simt. Ai grijă cu verdețurile, pentru că pot inhiba orice altă aromă și cu siguranță nu ți-ai propus să faci ciorbă de leuștean.
Combină-l cu pătrunjel pentru o aromă mai interesantă și nu pune niciodată mai mult de o legătură jumătate la fiecare oală de ciorbă.