Sezonul grătarelor a fost așteptat de foarte mulți români. Milioane de persoane se vor îndrepta către locurile special amenajate sau vor organiza evenimente în propriile curți pentru a se bucura de o friptură suculentă alături de cei dragi. Totuși, chiar dacă imediat ni se face poftă de un astfel de ospăț, există câteva greșeli pe care toată lumea le face și trebuie neapărat evitate.
Fie că este vorba despre mici, cârnați, friptură, cartofi sau legume, este bine ca aceste produse să își păstreze gustul și să nu își piardă din calități. Când se frige mâncarea pe grătar, este foarte posibil să se facă anumite greșeli colosale ce te vor pune într-un mare impas și te vor face să nu te bucuri de ospățul pregătit așa cum ar trebui.
Înainte de toate, asigură-te că grătarul este foarte bine curățat. Poți scăpa de mizerie cel mai bine în momentul în care s-a încins. Pentru a respecta cu sfințenie anumiți pași esențiali și a avea o friptură cât mai bună, pune grătarul deasupra focului pentru câteva minute și apoi curăță-l cu o perie și puțină grăsime.
Te-ai întrebat vreodată de ce gustul produselor din carne nu este așa de bun precum îți dorești? Este foarte posibil să gătești carnea rece, aceasta fiind o greșeală colosală făcută de mulți români de-a lungul timpului. Carnea trebuie să fie la temperatura camerei înainte de a se pune la fript. Dacă treci peste acest pas, produsele tale se pot arde la exterior până când interiorul o să fie gătit.
Chiar dacă îți dorești să scapi de bucățile de carne rămase pe grătar cât mai repede după ce ai terminat, află că acestea trebuie lăsate în continuare pe grilaj până la următorul eveniment special. Ele îl vor proteja de rugină iar tu te vei putea bucura în continuare de tot ce îți trebuie pentru o mâncare grozavă.
Foarte mulți români întorc carnea de foarte multe ori pe grătar pentru a se asigura că aceasta este gătită pe toate părțile. Din nefericire, modul acesta de a prepara un grătar nu este unul ce va avea succes. Este important ca bucățile de carne să fie întoarse doar o singură dată pentru a obține dungile frumoase pe care le vedem doar în fotografiile celor mai iscusiți bucătari. De asemenea, nu presa mâncarea pentru a nu avea parte de produse seci și uscate.