Greșeala pe care o fac toți românii când se spală pe dinți. La ce trebuie să fii mai atent
După cum bine știm, periajul dinților este incredibil de important și crucial pentru o sănătate dentară excelentă. Cu toții am făcut-o de când ne putem aminti, nu-i așa? Dar, specialiștii atrag atenția cu privire la greșeala pe care o fac toți românii când se spală pe dinți. Citește mai departe și află la ce trebuie să fii mai atent.
Periajul dinților, ceva ce facem pur și simplu
Deși periajul dinților a devenit ceva mecanic, poate că nu ne gândim prea mult la asta. Este aproape ca un pilot automat.
Cu toate acestea, o tehnică incorectă poate avea consecințe mari atunci când vine vorba de periajul dinților, iar obiceiurile proaste pot fi foarte ușor de făcut și foarte greu de scăpat de ele.
Vezi și: Diferențele dintre periuța de dinți normală și periuța electrică. Ce să folosești, de fapt
Iată care sunt cele mai frecvente greșeli făcute atunci când ne spălăm pe dinți acasă și pe care stomatologii și terapeuții în domeniul sănătății orale își propun să îi educe pe pacienți atunci când merg la controlul și curățarea periodică.
Greșeala pe care o fac toți românii când se spală pe dinți
O rutină regulată de curățare a dinților este crucială pentru sănătatea dentară generală.
Fiind principala cale de intrare a alimentelor și a aerului, gura și dinții noștri sunt în mod constant expuse la acizi, substanțe chimice și agenți patogeni, care ar putea contribui la o carie și deteriorare mai rapidă.
Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, fiecare clinică dentară își sfătuiește pacienții să practice obiceiuri adecvate de îngrijire orală.
Vezi și: Motivul pentru care periuțele de dinți au peri de culori diferite. Ce rol au ei, de fapt
Dar, deși există multe sfaturi și, hai să le zicem, reguli, cu toate astea există greșeala pe care o fac toți românii când se spală pe dinți. Bine, ele sunt mai multe, și ai ajuns unde trebuie pentru a afla care sunt acestea.
Utilizarea unei periuțe de dinți greșite
Periuța dumneavoastră de dinți trebuie înlocuită la fiecare trei luni. Dacă periile sunt sfărâmate, rupte, inflexibile sau uzate nu vor face o treabă bună.
De asemenea, vor reține bacteriile și particulele de mâncare. Alegeți o periuță de dinți, de preferință electrică, cu un cap mic și rotund, care are peri moi sau extra-moleți.
Perii duri vă pot deteriora dinții și gingiile. Nu vă periați prea tare!
Periajul dinților prea des sau insuficient
Ar trebui să vă periați de două ori pe zi. Periajul mai des decât atât poate eroda smalțul și deteriora gingiile. Mai puțin de atât, placa bacteriană, tartrul și bacteriile se pot depune pe și între dinți.
Așteptați cel puțin 30 de minute după ce ați mâncat sau ați băut băuturi acide, cum ar fi vinul sau băuturile răcoritoare sau sportive.
După cele 30 de minute, vă puteți spăla pe dinți și așteptați o jumătate de oră după periaj pentru a mânca sau a bea.
Vezi și: Motivul pentru care periuțele de dinți au peri de culori diferite. Ce rol au ei, de fapt
Periajul dinților făcut incorect
Periați-vă dinții cu o mișcare circulară, contactând atât dinții, cât și linia gingiei.
Țineți periuța de dinți la un unghi de 45 de grade față de gingii și periați fiecare dinte din gură.
Aveți grijă să nu apăsați prea tare, deoarece acest lucru poate provoca o abraziune și o uzură excesivă a smalțului.
Nu vă periați suficient de mult timp
Trebuie să vă periați timp de două minute de fiecare dată când vă periați. Acest lucru permite fluorurii din pasta de dinți să se atașeze de smalțul dinților, deci puteți folosi un cronometru.
Periajul dinților și suprafețele interioare ale dinților
Nu vă concentrați doar pe suprafața exterioară a dinților, suprafețele interioare trebuie curățate la fel de mult.
Prin aceasta, ne referim la părțile dinților și gingiilor de pe partea limbii sau a palatului, unde oamenii nu văd în general.
Nu vă periați limba și partea interioară a obrajilor
Ondulațiile de pe partea din spate a periuței de dinți nu sunt acolo pentru decor.
Ele sunt acolo pentru a vă curăța limba și obrajii interiori. Sunt acolo pentru a elimina bacteriile și pentru a preveni respirația urât mirositoare.
Trebuie să faci acest lucru de fiecare dată când te speli.
Depozitarea periuței de dinți la vedere în baie
Dacă toaleta se află în baie, nu vă depozitați periuța de dinți pe lavoar. Bacteriile din vasul de toaletă sunt împrăștiate prin cameră dacă tragi apa cu capacul ridicat.
Dar, toate cele de mai sus pălesc pe lângă greșeala pe care o fac toți românii când se spală pe dinți. Și anume, eșecul de a curăța între dinți Oricât de bună ar fi tehnica, periajul singur nu poate curăța în mod adecvat între dinți.
Folosiți ața dentară cel puțin o dată pe zi pentru a îndepărta placa bacteriană și alimentele dintre dinți pentru a evita acumularea de depozite calcaroase.
În plus față de folosirea aței dentare, există periuțe speciale care curăță între dinți, unde statistic apar mai multe probleme.
Dacă nu vă curățați între dinți cu ața dentară sau cu periuțele speciale interdentare, este ca și cum ați spăla doar jumătate din farfurie după masă, tot murdară este.
Concluzie
Acordați o atenție sporită periuței de dinți și tehnicii de periaj. Și nu uitați să vă vizitați dentistul local și terapeutul de sănătate orală pentru o curățare profesională regulată pentru o gură proaspătă și sănătoasă.