09 nov. 2021 | 15:48

Greșeala pe care o fac toți românii când prepară salata de boeuf. Ce trebuie să faci cu murăturile înainte

Utile
Greșeala pe care o fac toți românii când prepară salata de boeuf. Ce trebuie să faci cu murăturile înainte
Ce trebuie să faci pentru o salată de boeuf perfectă?

Ce greșeală fac cei mai mulți români atunci când prepară celebra salată de boeuf? Cei care adoră acest preparat trebuie să aibă grijă la un anumit pas. Ce trebuie să faci cu murăturile?

Trucuri pentru o salată de boeuf perfectă

Salata boeuf reprezintă pentru majoritatea românilor un preparat de sărbătoare. Aceasta se consumă în mod special de sărbători, atunci când pe masă gospodinele mai așează platouri imense cu diverse cărnuri, legume și brânzeturi.

Deși mulți ar crede că este o rețetă tradițional românească, nu este așa. Ea a fost gătită pentru prima dată în anul 1860 de către bucătarul belgian Lucien Oliver sub denumirea franceză de salade de gibier.

Rețeta originală cuprindea carne de vânat, raci și mazăre, iar după 1905 numeroși bucătari din vestul Europei au început să-i adauge ingrediente mai ieftine precum carnea de pui sau vită, ulterior s-au tot adăugat variante de salate cu maioneză, morcovi și legume murate sau albuș de ou fiert.

  • Ingrediente

700 gr rasol de vită
1 kg cartofi
500 gr morcovi
jumătate de rădăcină de pătrunjel
jumătate de rădăcină de țelină
300 gr murături, în funcție de preferințe (castraveți, gogoșari etc)
250 gr maioneză
1 lingură de muștar
zeamă de lămâie, după gust
sare
piper (Sursa: ecuisine.ro)

Mod de preparare

Taie carnea în bucăți moderate și pune la fiert totul cu apă cu un vârf de sare. După ce începe să clocotească lasă câteva minute la odihnit, ulterior schimbă apa. Scoate spuma din când în când, iar când nu se mai formează adaugă lângă carne morcovii, rădăcina de pătrunjel și cea de țelină.

Lasă la foc mic preț de 3 ore până când carnea este fiartă foarte bine, dar ai grijă să scoți mai devreme legumele pentru a nu se sfărâma. Decojește cartofii în timpul în care se mai fierbe carnea și taie legumele în cuburi pentru a fierbe mai rapid.

Carnea, cartofii, morcovii, rădăcina de pătrujel și țelină trebuie să fie gata după câteva zeci de minute. Toate acestea se toacă în cubulețe mici. Un pas foarte important este acum, moment în care adaugi murăturile. Trebuie să ai grijă să storci foarte bine murăturile pentru ca salata ta să nu fie apoasă.

Aceasta poate să îți strice total forma pe care vrei să o dai și să strice și gustul pentru că majoritatea aleg să o orneze cu un strat de maioneză care ar putea să fugă de pe farfurie și să devină mai subțire. Este indicat să lași la scurs castraveții acri preț de 10 minute într-o sită fină sau să îi presezi cu ajutorul unui tifon dacă nu ai timp.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Capital.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro