Cele mai bune roșii sunt cele pe care le creștem noi, în propria grădina. Cu toate acestea, pentru a avea o recoltă bogată și roșii delicioase, trebuie îngrijire corespunzător. Există un ingredient pe care trebuie să-l folosiți, recomandat de grădinarii specialiști.
Fie că ai mai avut până acum plantații bogate de roșii sau este prima dată când crești legume și fructe în curte, acesta este un pas pe care trebuie să-l faci. Cu un singur ingredient veți produce mult mai multe roșii mari și zemoase.
Unul dintre cele mai populare alimente care se cultivă acasă este roșie, nu doar în România, ci în toată lumea. Sunt foarte ușor de cultivat și pot fi foarte rentabile, ceea ce înseamnă că, pe termen lung, economisești bani prin creșterea roșiilor, mai degrabă decât cumpărându-le de la magazinul alimentar.
Un ingredient esențial care nu trebuie să lipsească dacă vreți să aveți multe roșii gustoase este potasiul. Roșiile necesită potasiu, precum și azot și fosfor, pentru a avea o recoltă bogată.
Potrivit experților de la Universitatea Penn State, roșiile cultivate ar trebui să aibă niveluri de potasiu peste 3% pentru a fi cât mai zemoase și pentru a reduce orice risc de deteriorare.
Când roșiile sunt în stadiul de înflorire, acesta este momentul în care se poate adăuga un plus de potasiu pentru a le spori cu adevărat nutriția.
Există câteva moduri diferite în care puteți adăuga potasiu la roșii. Unii creatori online au creat „apă cu potasiu”, în care tăiau cojile de banane și le adaugă în apă, lăsându-le să stea timp de una sau două zile înainte de a le strecura și de a pulveriza plantele.
Alți grădinari folosesc pur și simplu un îngrășământ cu un raport NPK (azot, fosfor și potasiu) de 8-32-16 sau 6-24-24. De asemenea, puteți utiliza cenușă de lemn sau făină de varec ca alternativă.
Dacă vă întrebați care este momentul ideal de a planta roșiile, ei bine, le puteți planta după îngheț la sfârșitul primăverii sau începutul verii, de obicei este recomandat până la mijlocul lunii mai.