Greșeala pe care o fac românii când usucă cârnații. Câtă sare trebuie pusă, de fapt

de: Iulia Statie
12 12. 2021

Mulți români prepară cârnați de casă în această perioadă pentru a servi pe toată lumea cu diferite bucate delicioase de Crăciun. Numeroase persoane au păstrat tradiția de a pregăti cârnați uscați după gustul propriu, însă există o greșeală uriașă pe care o fac.

Cum se prepară cârnații pentru mesele de Crăciun

În aceste zile, gândul ni se duce imediat la Crăciun, la momentele petrecute alături de familie și mesele îmbelșugate. Abia așteptăm să gustăm din tot felul de bucate pline de savoare. Gospodinele deja se pregătesc să prepare cârnați uscați de casă, care sunt delicioși și râvniți de mulți români.

Carnea cumpărată ar trebui să fie întreagă și tocată în casă. Trebuie să se țină cont de cât de proaspăt este acest produs înainte de a trece la treabă. Mulți nu mai au răbdare și visează la cârnați uscați făcuți în casă, însă graba strică treaba de fiecare dată!

De asemenea, cantitatea de sare folosită este extrem de importantă. O să te asiguri că preparatele tale o să aibă un gust fenomenal dacă respecți un anumit truc genial. Din păcate, de multe ori, cârnații ies fără gust sau mult prea sărați, așa că toată familia strâmbă din nas atunci când îi gustă.

Ce cantitate de sare trebuie să folosești pentru cârnați

Este important ca gospodinele să folosească un sfert de kilogram de sare la 10 kilograme de carne. Bucătarii iscusiți se folosesc de acest truc, astfel că și tu poți să te bucuri de cei mai buni cârnați uscați, chiar de Crăciun! Este extrem de ușor să îi prepari dacă nu greșești și pui ingredientele potrivite.

Cârnații tăi o să iasă delicioși dacă te folosești de sare într-un mod cât mai corect. În cazul în care o să pui prea multă, ei o să fie mult prea sărați, așa că rudele tale o să se întrebe ce a ieșit greșit în compoziție. De asemenea, dacă pui prea puțin din acest ingredient magic, preparatele tale nu o să aibă un gust bun.

De ce ingrediente o să ai nevoie

O să mai ai nevoie de usturoi, mațe, cimbru, boia, sare, piper, supă de oase sau vin. Carnea tocată trebuie să fie amestecată cu toate condimentele și usturoiul mărunțit pentru un plus de savoare. Trebuie să adaugi supa de oase peste amestec sau să torni un pahar de vin pentru un gust diferit.

Ulterior, mațele trebuie să fie curățate pentru a le umple cu amestecul din carne. Este necesar să pui o pâlnie la capătul unui maț, urmând să faci un nod la celălalt capăt. Verifică dacă există umflături, apoi înțeapă preparatul cu un ac subțire. Lasă cârnații la uscat pentru câteva zile.