Greșeala pe care o fac românii când spală rufele. Hainele acestea nu trebuie băgate în mașina de spălat

de: Ana Chivu
21 08. 2021

Majoritatea românilor fac o greșeală uriașă atunci când își spală rufele. La ce detaliu trebuie să fii atent? După ce o să citești asta nu vei mai proceda așa niciodată. Anumite haine nu trebuie băgate în mașina de spălat. Renunță la acest obicei!

Ce greșeală fac românii când își bagă hainele la mașina de spălat?

Mașina de spălat este clar una din cele mai bune invenții din lume. Aceasta ne ușurează munca și ne ajută să nu pierdem timp prețios spălând hainele ca pe vremea bunicilor noștri. Aproape toată lumea are în casă o asemenea minunăție, dar unii nu sunt atenți la câteva detalii legate de ea.

Nu poți să bagi orice haine cu orice țesături în ea. Mai exact, este vorba despre piesele vestimentare din cașmir sau dantelă. Acestea sunt foarte sensibile, iar îngrijirea lor trebuie să fie mai atentă.

Dacă nu ai grijă, materialul se poate scămoșa rapid, așa că poți spune adio hainelor tale preferate chiar la scurt timp după ce le-ai cumpărat. Poți să prelungești viața unor piese dacă le tratezi bine la spălat, uscat și călcat.

În cuva mașinii nu au ce căuta nici articolele vestimentare exclusiv din dantelă pentru că forța centrifugă le va strica imediat. Dacă știi că este nevoie să le speli, fă-o de mână sau apelează la spălătorii specializate.

Există soluții pentru a nu arunca atât de rapid piesele achiziționate. O altă greșeală pe care o fac mulți dintre români este să pună în mașină pantofi din piele. Nu este recomandat să speli astfel adidașii confecționați din acest material textil. 

Consumul exagerat de haine distruge

Moda sustenabilă este un sinonim pentru moda eco. Aceasta nu se limitează la textile prietenoase cu mediul și cuprinde articole confecționate din fibre reciclate sau piese vestimentare recondiționate.

  • Ce este moda sustenabilă?

„Deciziile noastre de a cumpăra mai puține haine noi și de a le îngriji mai bine pe cele pe care le avem deja pot să pară niște picături de apă în oceanul fast fashion. E momentul să ne oprim din consumul exagerat de haine, să conștientizăm mai bine nu doar ce purtăm, ci și modul în care ne purtăm cu hainele noastre. În prezent, mai multe mișcări slow fashion câștigă teren în lumea modei.

Să vedem ce le diferențiază, dar și ce le apropie. Să înțelegem ce înseamnă slow fashion, încercând să definim fiecare din conceptele importante și filosofia care stă la baza acestora”
(Sursa: perwoll.ro)