01 iul. 2021 | 23:12

Greșeala pe care o fac românii când mănâncă ciorbă. Ingredientul care nu mai trebuie folosit

Diverse
Greșeala pe care o fac românii când mănâncă ciorbă. Ingredientul care nu mai trebuie folosit
Greșeala pe care o fac românii când mănâncă ciorbă. Ingredientul care nu mai trebuie folosit

Ciorba este unul din cele mai iubite preparate de către români. Fie că este o ciorbă ușoară, de legume, o supă cu găluște sau un preparat mai greu, așa cum e ciorba de burtă, este nelipsită de pe mesele tuturor.

Greșeala pe care o fac românii când mănâncă ciorbă. Ingredientul care nu mai trebuie folosit

În plus, este un fel de mâncare destul de ușor și este ideal de mâncat la prânz. Cu toate acestea, majoritatea celor care fac ciorbe pun acest ingredient, pe care nu ar trebui să îl pui niciodată în ciorba ta.

Nu ar trebui să mai folosești leuștean la ciorbă, iar asta este valabil pentru oamenii care suferă de o afecțiune și în cazul căreia este contraindicat.

Leuștean este bogat în quercetină, un flavonoid activ cu o puternică acțiune antioxidantă. Frunzele de leuștean au uleiuri aromatice, dar și vitaminele A și C. În plus, frunzele de leuștean conțin cumarină, care are efecte pozitive în caz de hipertensiune, septicemie, astm, osteoporoză și favorizează reducerea inflamațiilor.

Cu toate acestea, însă nu s-a observat un efect iritativ al leușteanului în infecțiile renale. Cu toate acestea, el nu se folosește în perioada sarcinii, iar în perioada alăptării se folosesc maximum 3 g de frunze proaspete pe zi.

Așadar, dacă suferi de pietre la rinichi sau rinichii tăi nu funcționează cum trebuie, ai crize de rinichi și pietre dureroase, nu ar trebui să folosești leuștean.

De asemenea, nu ar trebui să consumi această plantă dacă ai hipertensiune arterială, pentru că există o îngrijorare a medicilor potrivit căreia leușteanul crește cantitatea de sodium din organism, lucru care ar putea duce la creșterea tensiunii arteriale.

Contraindicații și cu ce ar putea interacționa negativ:

Pastile pentru retenția de apă (medicamente diuretice). Fii precaut cu această combinație. Discută cu medicul tău înainte.

Leușteanul pare să funcționeze ca „diuretice” provocând pierderea apei din corp. Dacă consumi leuștean împreună cu astfel de pastile, poate determina pierderea a prea multă apă a organismului. Pierderea unei cantități prea mari de apă te poate face să amețești, iar tensiunea arterială să scadă prea mult.

Unele diuretice includ clorotiazidă (Diuril), clortalidonă (Talitonă), furosemidă (Lasix), hidroclorotiazidă (HCTZ, Hidrodiuril, Microzidă) și altele.

Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
A murit un cunoscut milionar român. Om de afaceri controversat
EVZ.ro
Yamato Zaharia i-a făcut cadou lui Ovidiu Neveu un... cosciug! Regina Întunericului i-a fost complice: ”Îi arăt unde o să doarmă”
Spynews
Ungurii voiau să îngenuncheze Transilvania. Ce plănuia Ungaria în inima României
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
PENSIILE se MAJOREAZĂ din NOU de la 1 IANUARIE! BOLOȘ a anunțat: FONDURILE au FOST ASIGURATE
Mediaflux
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro