Greșeala pe care o fac românii când își cumpără săpun. Doar așa alegi cel mai bun produs pentru tine

de: Ștefan R. Apostol
18 03. 2022

Când vine vorba de clasicul săpun, unii sunt de părere că există milioane de germeni atât pe mâinile noastre, cât și pe corp, astfel încât tot ceea ce se află pe mâini și pe corp se transferă în săpunul tău și apoi ciclul se repetă. Unii preferă gelul de duș în locul săpunului. Alții, deși există aceste riscuri, optează să cumpere săpun, dar cu toate astea, există anumite greșeli pe care le fac atunci când aleg un astfel de produs.

Lucruri de reținut când alegeți săpunul de baie

Ne spălăm zilnic pentru a rămâne proaspeți, dar dacă alegerea săpunului este greșită, atunci uneori pielea noastră începe să aibă de suferit. Uneori, oamenii încearcă să își aleagă săpunul de baie în funcție de prețul acestuia.

Cu toate acestea, de multe ori, acest tip de gândire se dovedește a fi o greșeală. Se consideră că este mai important să alegem un săpun pe baza ingredientelor. De obicei, acest lucru înseamnă selectarea unui săpun cu ingrediente care atât curăță, cât și sprijină sănătatea pielii.

Săpunul este adesea salin sau alcalin, fiind format din ulei vegetal, precum și din hidroxid de sodiu sau hidroxid de potasiu. Utilizarea continuă a săpunului poate reduce pH-ul pielii noastre, adică de la 5,6 la 5,8.

Cei care au pielea uscată ar trebui să folosească un detergent fără săpun. Cât despre cei care au pielea grasă, ar trebui să folosească un săpun medicinal, care conține acid salicilic, citric.

Cei mai mulți dintre noi, în timp ce alegem săpunul de baie, nu ne interesează ce efect poate avea acesta asupra pielii noastre. Dar cum face parte din rutina noastră zilnică, iată de ce ar trebui să avem informațiile corecte despre el.

Citește și: Greșeala pe care o fac mulți oameni când au mâinile unsuroase. Cum trebuie să te speli cu săpun, de fapt

Factorii care te fac să alegi gelul de duș în locul săpunului

În funcție de tipul piele, în general foarte uscat iarna și normal vara, unii oameni aleg să cumpere geluri de duș, în funcție de climatul uscat și umed. Unele geluri de duș, pentru iarnă, au elemente hidratante, care să fie potrivite pentru pielea uscată și nu prea hidratante.

Este important, în cazul acestui produs, să verificați dacă are un parfum natural și nu un parfum artificial care ar putea irita pielea. Sau să verificați  dacă are substanțe chimice dăunătoare, cum ar fi parabeni sau sulfați.

Este crucial să știți despre marcă și ingrediente, deoarece ar putea să vă fie de folos în multe feluri, nu vă veți confrunta cu unele probleme. De exemplu, tot ceea ce aplicați pe piele este absorbit în interior.

Deci vă va afecta întreaga sănătate, și ar putea fi extrem de periculos. Așadar, este cazul să fiți precauți în ceea ce privește cumpărarea produselor de marcă, mai degrabă decât a celor de calitate inferioară cu recenzii bune.

Substanțe chimice nocive și efectele lor

Înainte de a alege săpunul pentru tine, este important de știut că acest produs ar putea să conțină substanțe chimice nocive. Unele dintre ele pot avea un efect negativ asupra sănătății noastre, iar aceste substanțe sunt, după cum urmează:

Surfactant

Surfactantul este un tip de substanță chimică, care este amestecul din spăunul tău și apă. Acesta acționează pentru a îndepărta murdăria, dar poate avea și efecte adverse asupra pielii.

Detergenți

Detergenții sunt făcuți din materiale sintetice care fură umiditatea pielii.

Parfum

Parfumurile precum lemn de santal, trandafir, căpșuni, aloe vera pot afecta pielea. Știai că săpunul parfumat pot provoca mai mult rău pielii tale?

Efectul unui săpun ar putea fi pielea uscată

Cea mai frecventă problemă este pielea uscată și știi că majoritatea săpunurilor sunt responsabile pentru aceasta? Săpunul pot schimba echilibrul pH-ului, umiditatea și uleiul și, prin urmare, vă pot afecta pielea.

Cum alegem cel mai bun săpun

În cele urmează încrcăm să vă arătăm care ar fi cel mai bun săpun pentru voi și pentru pielea voastră, după cum urmează:

Săpunul de uz zilnic

Cei care au o piele sănătoasă, nu se gândesc când cumpără săpunuri. Săpunul de uz zilnic conține parfum și substanțe chimice, care ne curăță pielea, dar care reduc și umiditatea.

Citește și: Cum reciclezi cojile de săpun cu ajutorul unei pungi de plastic. Așa vei face și ceva economie

Săpunul cu glicerină

Glicerina este, de asemenea, utilizată în fabricarea săpunului și a loțiunii. Săpunul cu glicerină este potrivit mai ales pentru vremea uscată. Acesta reține umiditatea pielii, precum și o face moale. Este foarte benefic pentru persoanele care au pielea deshidratată.

Săpunul ușor

Astfel de săpunuri sunt destul de scumpe, deoarece conțin ingrediente precum lapte, smântână, glicerină etc. și nu afectează umiditatea pielii.

Dezinfectant

Aceste tipuri de săpunuri nu sunt deloc potrivite pentru utilizarea zilnică, deoarece fac pielea destul de uscată. Astfel de săpunuri trebuie folosite doar la sfatul medicului, adică atunci când aveți vreo alergie sau infecție pe piele.

Săpunul organic

Acest tip de săpun este destul de scump. Înainte de a cumpăra orice săpun organic, ar trebui să citim despre detaliile ingredientelor naturale folosite în ele. Utilizarea excesivă a săpunurilor organice poate fi, de asemenea, dăunătoare pentru dumneavoastră.

Concluzie și fiți atenți și la aceste lucruri

Folosiți un săpun potrivit pentru pielea dumneavoastră și evitați să folosiți frecvent diferite tipuri de săpun. Săpunul de față trebuie folosit pe față, deoarece ajută la prevenirea erupției și, de asemenea, deschide bine porii.

Săpunurile care conțin glicerină și lapte ar trebui să fie folosite mai des. După folosirea săpunului, acesta trebuie spălat, astfel încât, atunci când îl folosiți din nou, să nu existe murdărie pe el.

Nu împărțiți niciodată săpunul de baie cu nimeni. Săpunul nu trebuie amestecat cu celelalte produse de igienă. Având în vedere toate aceste aspecte, acum știți ce și cum ar trebui să vă alegeți săpunul.