Cum reciclezi cojile de săpun cu ajutorul unei pungi de plastic. Așa vei face și ceva economie

Cum reciclezi cojile de săpun cu ajutorul unei pungi de plastic. Așa vei face și ceva economie
Fă economie simplu și practic: cum să reciclezi cojile de săpun?

Cum poți să valorifici resturile de săpun? Poți să le dai ‘viață’ într-o formă nouă, simplă și să faci și economie în felul acesta. Ai nevoie de câteva ingrediente și de puțină răbdare și îndemânare. Este eficient să te folosești și de resturile batonului tău de săpun după ce ajunge foarte mic. Trebuie să fii atent la câteva detalii atunci când produci unul nou la tine acasă și să nu uiți să depozitezi cu grijă cojile. Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi?

Truc pentru casă: cum să reciclezi cojile de săpun?

Mulți dintre români sunt din ce în ce mai atenți la fiecare bănuț pe care îl lasă la supermarket-uri. Unii dintre ei încearcă să economisească unde pot și să își schimbe obiceiurile pe care le aveau înainte de pandemie. Poți să reciclezi resturile săpunului, după ce observi că acesta se face din ce în ce mai mic.

Este ușor, distractiv și îți poți face batonul cu care te speli pe mâini în orice formă dorită. Trebuie ca mai întâi să aduni resturile într-o pungă de plastic, iar când crezi că ai destule fă următorul pas. Mai exact, topește toate cojile și pune compoziția în formele de silicon dorite.

Așteaptă cel puțin o noapte să se întărească, ulterior lasă-le la uscat la aer, după ce îl scoți din forme. Abia peste o zi de la acest proces poți să distribui sapunul în camerele de baie sau să le depozitezi într-o cameră cu o temperatură optimă.

Nu te gândi că este foarte greu să faci asta pentru că ai nevoie doar de o pungă de plastic, un cuptor cu microunde pentru a topi săpunul, esența dorită dacă vrei să îi dai o altă mirească și forme de silicon. Este mai util să le bagi la frigider pentru a se răci în mod corect. Ai grijă ca ele să stea drepte, pentru că altfel nu vor mai avea formele propuse.

Altă metodă

O altă metodă presupune puțin mai multă muncă, dar fii sigur că acestea vor arăta mai compacte. Adună resturile, iar mai apoi taie-le în diverse bucăți ori dă-le pe răzătoarea de brânză. Pune totul într-un vas sigur și introdu recipientul în cuptorul cu microunde.

Este nevoie și de aproximativ o lingură pentru o cană de săpun răzuit în castronul în care îș topești. Pune la microunde 30 de secunde, scoate, amestecă și repetă procesul de câte ori e necesar până când se va face moale. Adaugă compoziția în forme și lasă-le la răcit peste noapte în frigider, conform lifehacker.com.