Greșeala pe care o fac româncele când prepară piftia. De asta nu ți se încheagă, de fapt

de: Năstase Mirabela
09 12. 2020

Cum se face rețeta de piftie de porc tradițională. Acest preparat aromat cu usturoi, fin și gustos, nu ar trebui să lipsească de pe masa de Crăciun. Cum se poate închega fără gelatină.

Greșeala pe care o fac româncele când prepară piftia

Astfel că o gospodină experimentată din Bucureşti a dezvăluit care este greşeală pe care nu trebuie să o mai faci pentru că piftia să tremure ademenitor.

Rețetă piftie de porc tradițională. Care sunt ingredientele

  •  jumătate de căpăţână de porc
  • 2 „adidaşi“ de porc
  • câteva bucăţi de şorici
  • 2 morcovi (opţional, pentru un gust puţin dulce)
  • rădăcina de ţelină
  • o linguriţă boabe de piper
  • sare
  • 5-6 căţei de usturoi

Rețetă piftie de porc tradițională. Cum se prepară

Taie căpățâna de porc în bucăți potrivite, iar într-o oală încăpătoare pune la fiert urechi, rât, bucăţi de carne şi şoriciul, oase de rasol, adidaşi de porc, dar şi morcovii întregi şi bucăţile de ţelină, puţină sare şi boabele de piper.

Este important ca apa să acopere carnea, deoarece nu mai ai voie să completezi cu apă după ce ea se va evapora în timpul fierberii. Aceasta se fierbe la foc potrivit și se îndepărtează grăsimea și spuma care se adună la suprafață. După ce s-a fiert carnea, scoate totul din apă pe niște platouri, chiar și legumele, separând carnea de os. Se zdrobește usturoiul și se freacă cu sare, se trage de pe foc oala cu zeama în care a fiert carnea și se pune în ea usturoiul, apoi se amestecă bine. Se lasă apoi compoziția să se odihnească vreme de 10 minute. Rezultatul trebuie să aibă o consisență mai lipicioasă. Ca să verifici dacă piftia ta se va închega, poți să pui niște zeamă pe o farfurie și să o introduci în frigider. După ce piftia se încheagă, totul este bine.

Nu uita să repartizezi carnea în vase mai mici, boluri, vase de yena sau în farfurii și poți să așezi la bază și morcovul fiert care este tăiat rondele, dacă dorești ca piftia ta să aibă un design mai frumos după ce răstorni piftia. Apoi, urmează să torni zeamă și peste bucățile de carne, până se acoperă, însă trebuie să folosești o strecurătoare, pentru ca piftia să iasă clară. Vasele pline  cu piftie se dau la frigider până ce se încheagă.

Piftia este unul din preparatele delicioase care nu trebuie să lipsească de pe masa sărbătorilor de iarnă. Încercați această rețetă care nu necesită gelatină pentru închegare.