Prognoza meteo pentru sâmbătă, 4 iulie. Când scăpăm de temperaturile caniculare?

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 4 iulie. Când scăpăm de temperaturile caniculare?
Prognoza ANM pentru marți, 14 iulie 2020. După ploaie vine soare și temperaturi mai ridicate

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză. Care sunt maximele și minimele pentru sâmbătă, 4 iulie. Anunțul meteorologilor!

Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 4 iulie

Meteorologii indică în continuare temperaturi ridicate, maxima din toate regiunile este de până în 36 de grade Celsius. De asemenea, specialiștii indică un nou mesaj de disconfort termic. Intervalul de valabilitate al atenționării meteorologice este pentru 3 iulie, orele 12:00 – 20:00. Fenomenul care va ieși în relief este disconfortul din cauza temperaturilor mari, în special în cea mai mare parte a Munteniei, în vestul Dobrogei, local în Moldova și în estul Olteniei.Schimbarile observate în clima ultima perioadă pun problema evaluarii evolutiilor climatice probabile în deceniile şi chiar secolele viitoare cu modele matematice ale climei. Complexitatea sistemului climatic, natura diferita a componentelor care il compun (atmosfera, ocean, criosfera, biosfera, litosfera) precum si interactiunile dintre acestea, impun utilizarea…”, mai arată sursa citată.

„Interval de valabilitate: 03 iulie, orele 12:00 – 20:00Fenomene vizate: disconfort termic Zone afectate: conform textului şi hărţii În intervalul menţionat, disconfortul termic va fi accentuat în cea mai mare parte a Munteniei, în vestul Dobrogei, local în Moldova și estul Olteniei, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa frecvent în jurul pragul critic de 80 de unități. Se vor înregistra temperaturi maxime de până la 35…36 de grade”
Administrația Națională de Meteorologie

Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 4 iulie
Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 4 iulie

Cum va fi vremea în Capitală?

  • Vremea pentru București – Maxima pentru București pentru ziua de sâmbătă, 4 iulie, este de 32 de grade Celsius, alături de un cer cu câteva averse de ploaie și furtuni. Vânturi vin din zona de sud-est a teritoriului României cu 7 km/h și cu rafale de 11 km/h. Minima serii pentru Capitală este de 20 de grade Celsius, alături de o aversă de ploaie sau furtună. Vânturi vin din zona de estnord-est cu 7 km/h și cu rafale de 13 km/h.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI