18 mai 2022 | 22:48

Greșeala pe care a făcut-o Sorin Oprescu înainte să fie prins. Anchetatorii nu ar fi avut nicio șansă altfel

News
Greșeala pe care a făcut-o Sorin Oprescu înainte să fie prins. Anchetatorii nu ar fi avut nicio șansă altfel
Cum a fost prin Sorin Oprescu de anchetatori

Sorin Oprescu, fostul primar al Bucureștiului, a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare într-un dosar de corupție. Acesta a fost prins în Atena și va rămâne în arest în Grecia, până când va fi luată o decizie în privința extrădării lui în România.

Cum a plecat Sorin Oprescu din România

Fostul primar al Capitalei a părăsit România în urmă cu câteva săptămâni, având timp pentru a-și pierde urma, astfel încât să nu fie găsit într-un timp scurt de către anchetatori. Acesta a avut mereu frică de avion, motiv pentru care nu a putut pleca într-o țară mai îndepărtată.

„A plecat cu mașina, pe aceeași rută prin nordul Greciei și apoi spre Atena, pe care o practică de regulă. Numai că el nu zboară, are o frică de avion pe care nu și-o poate controla. În ciuda rugăminților celor apropiați, Sorin Oprescu nu a reușit să treacă peste această fobie și să ia o cursă spre Dubai, Israel sau spre altă destinație de unde nu ar fi putut fi extrădat”, a explicat pentru Libertatea un om familiarizat cu circumstanțele cazului.

Toto așa au gândit și anchetatorii, iar Sorin Oprescu a fost prins la Atena.

Fostul edil al Bucureștiului rămâne în arest în Grecia

Sorin Oprescu a fost chemat în fața unei instanței, în această dimineață, care l-a întrebat dacă vrea să se întoarcă în România, însă acesta a refuzat oferta. Având în vedere acest lucru, judecătorul a decis ca fostul primar să rămâne în arest.

Decizia judecătorului rămâne valabilă până când comisia se va întruni pentru a judeca cererea de extrădare a lui Sorin Oprescu în România. Doar atunci avocații săi vor putea cere ca acesta să fie eliberat pe perioada procedurilor de extrădare.

Sorin Oprescu a fost trimis în judecată în anul 2015 pentru luare de mită, abuz în serviciu, spălare de bani și constituirea unui grup infracțional organizat. Acesta a fost condamnat vinerea trecută, definitiv, la 10 ani și 8 luni după gratii.

Obiectul flagrantului din anul 2015 a fost suma de 25.000 de euro, fiind primită de fostul edil din partea unui fost director de la Administrația Cimitirelor. La perchezițiile domiciliare au fost găsiți cei 25.000 de euro și alte sume de bani pentru care Sorin Oprescu nu a avut explicații în fața judecătorilor.

Magistrații au decis confiscarea extinsă a imobilului din municipiul București, cumpărată de Sorin Oprescu, prin intermediul iubitei sale, dar și sechestrul asigurător asupra unui alt imobil compus din casă, în suprafață de 526 mp și teren de 895 mp.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Capital.ro
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
RĂSTURNARE de situație privind ADERAREA la SCHENGEN! AU anunțat
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro