Greșeala majoră pe care o faci când mănânci pepene. De aia te doare burta și îți ”fierbe”
Vară, soare, cald. Fie că ești pe plajă, savurând o băutură rece, la o sesiune de bronz la piscină sau doar vrei să petreci timp de calitate alături de cei dragi pe balcon sau pe terasă, o felie de pepene este binevenită oricând, în special în sezonul estival. Ce greșeală fac românii atunci când consumă pepene roșu.
De ce este recomandat să mâncăm pepene vara
Poate nu te-ai gândit la asta până acum, dar iată care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le fac românii atunci când mănâncă o felie de pepene roșu. Cu toții știm că acest fruct delicios este răcoritor și are foarte puține calorii.
De asemenea, pepenele are vitamine, minerale şi antioxidanţi, motive în plus pentru ca cei mici și cei mari să se înfrupte din acest desert delicios de vară. Consumul de pepene roșu reduce durerile musculare și îmbunătățește timpul de recuperare, după o sesiune intensă de exerciții fizice la sala de forță.
Potrivit specialiștilor, acest lucru se întâmplă datorită aminoacidului L-citrulină care se întâlnește în pepenele roșu. De asemenea, pepenele roșu previne constipația și asigură un tract digestiv sănătos datorită
Mare atenție însă atunci când consumi pepenele roșu. Foarte mulți români mănâncă pepene roșu cu pâine, ceea ce este o mare greșeală. Motivul este foarte simplu.
Fiind un fruct acid, pepenele nu se combină cu niciun alt aliment, deoarece fermentează în stomac și încetinește digestia altor produse. De aceea oamenii se plâng de senzația cu arderi în stomac.
Cum se alege cel mai bun pepene roșu
Pepenele roșu conține foarte multă apă și are puține calorii, motiv pentru care este folosit în multe diete hipocalorice. De asemenea, româncele consumă pepenele și pentru o cură scurtă de detoxifiere a organismului.
Cu toate acestea, pentru a alege pepenele roșu potrivit este necesar să urmăm câteva trucuri și să te uiți la anumite detalii precum coaja, culoarea sau greutatea unui pepene roșu.
Astea sunt indiciile clare că miezul pepenelui ales de tine va fi unul dulce. Pepenele roșu copt și dulce are, de obicei, o pată alb/gălbuie pe coajă, situată în partea opusă a codiței. De asemenea, pepenii buni și zemoși au codița verde, iar cel mai important este ca fructul pe care ai pus ochii să fie mare și rotund.
Specialiștii îți recomandă să te ferești de pepenii care sunt turtiți sau ovali, deoarece aceia nu sunt atât de dulci și gustoși:
„Un alt aspect important este punctul galben. Punctul de coacere se află în partea opusă cozii şi trebuie să fie neapărat galben. Dacă este verde sau alb, înseamnă că pepenele nu este copt”, a explicat românul Ion Maneanga, cultivator de pepeni roșii.