Greșeala majoră pe care o faci când acoperi puiul sau curcanul cu staniol. Atenție mare!
Ce greșeală majoră faci când acoperi puiul sau curcanul cu staniol. Iată ce trebuie să știi dacă vrei să obții o crustă crocantă. Folia de aluminiu pare inamicul unei cruste delicioase.
Ce greșeală faci când acoperi puiul sau curcanul cu staniol
Folia de aluminiu se folosește atunci când vrei să coci uniform și poate mai rapid la cuptor un pui întreg sau un curcan. Dar trebuie să știi că folia de aluminiu poate fi inamicul crustei.
Dacă preferi crusta crocantă a puiului sau a curcanului, ei bine, ar trebui să nu folosești o folie de aluminiu cu care să acoperi carnea, dar dacă totuși ți-e teamă că aceasta nu se va găti cum trebuie, dar totuși îți dorești să obții, la final, și acea crustă crocantă, poți apela la un truc.
Astfel, ca să obții acea crustă rumenită, trebuie să desfaci folia de aluminiu de pe pui sau curcan și să mai lași carnea la cuptor să se coacă încă 5-10 minute. Dar mare atenție când faci această operațiune. Atunci când întorci folia, ai grijă să nu te arzi de la aburii care vor ieși afară.
De ce este folosită folia de staniol în bucătărie
Folia de aluminiu este nelipsită din bucătărie, deoarece în ea poți coace orice: carne, pește, pui sau legume. Trebuie să știi că bucatele preparate în folie seamănă la gust cu cele înăbușite. Însă carnea care este înfășurată în folie nu se arde, ci este foarte suculentă, deoarece în timpul coacerii, sucul se îmbibă în carne și se păstrează gustul și aroma în interior. Ca să pregătești bucate delicioase și suculente, trebuie să ții cont de anumite trucuri simple.
Trebuie să știi că timpul mediu de preparare al cărnii în folie este de 15-30 de minute la o temperatură de 190-200 de grade. Dacă reduci temperatura, atunci trebuie să mărești și timpul de preparare. Astfel scade riscul ca bucata de carne să devină prea uscată.
Un alt truc este să încerci să coci carnea fără oase. Dacă asta este imposibil, măcar asigură-te ca oasele să nu se desprindă, în caz contrar folia se va rupe.
Pentru coacerea pe cărbuni este mai potrivită folia groasă și astfel există un risc mai mic de a nu fi străpunsă. Dacă nu dispui de una, poți folosi o folie obișnuită, pe care să o pliezi în 2-3 straturi. Când împachetezi carnea, ai grijă ca ea să fie înfășurată ermetic, pentru ca cărbunii și funinginea să nu pătrundă în interior și să nu se scurgă sucul în afară.