Greşeala majoră pe care o fac toţi şoferii când spală maşina. Cu ce se curăţă, de fapt, ca să rămână fără nicio pată

Greşeala majoră pe care o fac toţi şoferii când spală maşina. Cu ce se curăţă, de fapt, ca să rămână fără nicio pată
Scapă de petele de apă dură de pe caroseria mașinii în 3 pași

Vremea devine din ce în ce mai rea afară. Poate că unul dintre obiectele cele mai afectate de aceste schimbări drastice este mașina ta. Ploaia ușoară, soarele fierbinte, vântul, praful sau zăpada, sunt unii dintre factorii naturali care îi deteriorează caroseria, și mai ales vopseaua. Există mai multe metode care vă pot ajuta la îndepărtarea petelor de apă dură de pe mașină fără să vă chinuiți.

Cum să îndepărtezi petele de apă dură de pe caroseria mașinii fără să o zgârii sau să cheltuiești mulți bani

Urmele de picături de apă cunoscute popular sub denumirea de „apă dură” care apar pe caroseria mașinii, pot apărea din aproape orice, de la condensarea apei la căderea nopții, briza de dimineață, ploaia atipică și bineînțeles, atunci când activezi jetul de apă de la ștergătoarele de parbriz.

Poate că, dacă vă spălați mașina imediat ce ajungeți într-un loc, va fi mult mai ușor să scăpați de aceste deșeuri. Dar adevărul este că puțini sunt cei care au posibilitatea de a spăla, șterge și lustrui de fiecare dată caroseria când plouă, sau când se depune praf sau zăpadă pe caroseria mașinii.

Originea acestor pete de apă dură sunt mineralele care se găsesc în ea. În timp ce unele sunt îndepărtate prin simpla spălare în mod normal, altele devin mult mai greu de îndepărtat. Pentru a scăpa de această problemă extrem de inestetică, și chiar de a pune în pericol vopseaua de pe caroseria mașinii, vă recomandăm această procedură simplă în cinci pași.

Scapă de petele de apă dură de pe caroseria mașinii în 3 pași

Pentru această procedură aveți nevoie de:

  • Oțet
  • Apă
  • Microfibre
  • Recipient cu spray

 

Pasul 1: Spălați bine caroseria mașinii. Acest lucru va îndepărta murdăria de pe drum și praful de pe caroseria mașinii voastre. De asemenea, va ajuta la eliminarea unora dintre mineralele responsabile de petele de apă dură. Ca întotdeauna, spălați într-un loc umbrit, niciodată în lumina directă a soarelui.

Unele produsele pe care le vom folosi sunt complet sigure. Dar căldura de la o suprafață fierbinte sau lumina directă a soarelui poate transforma ceva inofensiv, cum ar fi săpunul auto, într-un detergent amplificat care poate da rezultate necunoscute. Așadar, în timp ce oțetul este complet sigur pentru a fi folosit pe suprafața de pe caroseria mașinii dumneavoastră, utilizarea lui la soare fierbinte trebuie evitată. Acum uscați complet caroseria.

Pasul 2: Amestecați 1 parte de oțet alb obișnuit cu 1 parte de apă distilată. Este mai bine să nu folosiți apă obișnuită de la robinet, care conține minerale. Aplicați soluția de oțet/apă cu o sticlă cu pulverizator pe finisajul de vopsea afectat. Lăsați amestecul să acționeze timp de până la 10 minute.

Acidul din oțet va ajuta la desprinderea mineralelor din apa dură încorporate în vopsea. Acest lucru este similar cu funcționarea aparatului de cafea cu oțet pentru a îndepărta mineralele din apa dură care se acumulează. După ce ați lăsat să acționeze timp de 10 minute, spălați și uscați din nou mașina pentru a îndepărta soluția de apă și oțet. Mineralele de la apa dură vor dispărea în acest moment, dar este posibil să mai observați inelele. Dacă da, treceți la pasul următor.

Pasul 3: Lustruiți suprafața cu o soluție Polish cu un tampon aplicator din spumă sau cu un prosop din microfibră. Nu folosiți prosoape în vrac, cârpe, scutece din pânză sau flanelă. Mai bine, aplicați cu o mașină orbitală cu acțiune dublă folosind un tampon de lustruire și setați pe mediu. După lustruirea suprafeței, lustruiți zona cu un prosop din microfibră. Repetați procesul dacă este necesar. Este posibil să fie necesare mai multe treceri pentru a elimina complet petele de apă dură.

Concluzie

Cheia pentru a îndepărta petele de apă dură de pe caroseria mașinii este să nu le lăsați să stea prea mult timp. Mai ales în lunile fierbinți de vară. Cu un strat de Polish & Wax sau, mai bine zis, Premium Protect pe vopseaua dumneavoastră, veți câștiga timp pentru a îndepărta cât mai repede apa dură de pe caroseria mașinii.

De asemenea, vă recomandăm să aveți la dumneavoastră în mașină o sticlă de detailer rapid, și un prosop din microfibră, în cazul în care descoperiți că a fost atacată caroseria  de aspersoare  sau chiar de excremente de păsări. O simplă pulverizare pe caroseria mașinii și ștergere va rezolva imediat problema înainte ca aceasta să devină o problemă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI