Greșeala financiară extrem de toxică pe care o faci zi de zi. De aia ești trist mereu
Ce greșeală financiară faci în fiecare zi. Trebuie să știi că sunt anumite obiceiuri financiare ce cu greu pot fi îndepărtate, dar, cu toate acestea, nu este imposibil. La ce anume trebuie să fii atent atunci când vorba de aspectul financiar și ce este recomandabil să faci. Educația financiară este extrem de importantă, mai ales într-o societate bazată pe consum.
Greșeala financiară extrem de toxică pe care o faci zi de zi
Spre exemplu, o greșeală este și obiceiul de a-ți impresiona, din punct de vedere financiar, rudele, prietenii, colegii sau vecinii. Dorința de a le arăta celor din jur potența financiară este atât de importantă pentru tine, încât ai opta pentru un credit?
Gândește-te că aceștia poate au un venit mai ridicat ca al tău și dispun la lucruri la fel de valoroase, doar că nu doresc să facă public acest lucru. Nu împrumuta bani pentru a cumpăra lucruri numai pentru a-i impresiona pe ceilalți. În schimb, cheltuiește-ți banii pentru experiențe sau lucruri care îți dau adevărata fericire.
De asemenea, este foarte important să știi când să faci un împrumut, care sunt implicațiile și de ce trebuie ca banii să fie înapoiați la timp și cum te poate ajuta un credit să-ți construiești o istorie de creditare cât mai valoroasă. Împrumutarea fără respectarea conceptului de creditare responsabilă este tot un obicei distructiv, cu care se confruntă multe persoane.
Un alt obicei nefast care îți periclitează existența financiară este obiceiul de a le face „să faci cinste” prietenilor atunci când ieșiți în oraș, la diverse întâlniri. Mai mult, în situația în care nu poți achit nota, cei de lângă tine vor putea începe să te desconsidere. Astfel că, mai bine alege să-ți plătești partea ta și să lași un mi bacșiș pentru chelner, fapt care te va lăsa cu mai mulți bani în buzunar.
Cum eviți greșelile financiare
Un alt obicei care te poate lăsa fără venituri este acela de a face achiziții din impuls. Deși ai mulți bani sau nu, trebuie să eviți să faci cumpărături din impuls, ci este necesară o disciplină a lor. Așadar, atunci când treci pe lângă magazinele cu lucruri pe care ți le-ai dori să le cumperi, și simți nevoia să o faci atunci, trage aer în piept și așteaptă câteva zile, ca să vezi dacă chiar îți mai dorești să achiziționezi acele lucruri.
Ca să eviți să trăiești peste venituri tale financiare, este recomandabil să stabilești ce anume contează pentru tine. Setează-ți obiective financiare, cu ajutorul cărora să te organizezi pe termen de cinci, zece ani, poate chiar mai mult. Abia atunci este recomandat să iei decizii legate de cheltuieli, bazându-te doar pe ceea ce este semnificativ pentru tine.