Ultima oră! Un bărbat din Gorj a încercat să-și pună capăt zilelelor după ce a primit factura la curent. Suma depășea de șase ori veniturile cetățeanului

Ultima oră! Un bărbat din Gorj a încercat să-și pună capăt zilelelor după ce a primit factura la curent. Suma depășea de șase ori veniturile cetățeanului
Bărbat transportta de medici la spital Poză ilustrativă

Scumpirile la facturile de gaze și curent șochează toată România. Mulți oameni se plâng de faptul că, în lunile de iarnă, aceste datorii s-au dublat sau triplat, în ciuda promisiunii Guvernului de a le ieftini. Există și situații în care oamenii reacționează șocant la aflarea scumpirilor fulminante. Acesta este și cazul unui bărbat din județul Gorj, care a încercat să se omoare după ce a văzut că datoriile îl depășesc.

Fiul bărbatului a cerut ajutor

Scene de groază au avut loc în comuna Turburea, după ce un bărbat care a primit o factură mare la curent a încercat să-și ia viața cu un cuțit. Speriat de gestul tatălui său, fiul l-a sunat repede pe primar, solicitându-i ajutorul. Acesta s-a mobilizat și a venit în ajutor cu un medic și o asistentă, care au tratat bărbatul. Din fericire, victima prezenta răni superficiale, fiind în afara oricărui pericol.

”Aseară am primit un telefon de la fiul acestui cetățean în care acestea îmi spunea să vin repede pentru că tatăl lui vrea să se omoare, se înțepase cu cuțitul. I-am spus copilului să stea liniștit pentru că venim. Noi avem un centru medical în comună care funcționează și pe timp de noapte. Am mers, am luat medicul și asistenta, am mers la cetățean acasă.

Acesta se înțepase cu cuțitul și plângea. Problema este gravă din alt punct de vedere. I-am primis că vom găsi o situație, pentru că mi-a spus că nu mai are cu ce trăi”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea, la Antena 3.

Potrivit primelor informații, factura pe care trebuia să o plătească era în valoare de 800 de lei, în condițiile în care venitul său este de 120 de lei pe lună, proveniți din ajutor social. Pentru a depăși acest moment greu, primarul comunei a dat asigurări cu privire la faptul că va plăti el factura.

Un bărbat a făcut infarct după ce a primit factura la gaze

Un alt caz halucinant a avut loc, cu o zi în urmă, în Brăila, acolo unde un bărbat a făcut infarct după ce a primit factura de gaze. Astfel, pentru un apartament cu două camere, acesta ar fi trebuit să plătească suma de 2.000 de lei, de zece ori mai mare față luna anterioară, în ciuda consumului care a fost dublu.

“Este de speriat, în sensul că, pentru un consum aproape dublu față de luna noiembrie, s-a emis acum o factură de 10 ori mai mare. Vă dau exemplul meu, pentru un consum de 91 metri cubi luna trecută s-au plătit 283 de lei, iar acum, la 190 de metri cubi, trebuie să plătesc 2.000 de lei. Cum să plătesc eu această sumă, să fac rată la bancă? Dar lunile viitoare? Ce ne așteaptă?”, a transmis bărbatul, potrivit infobraila.ro.

Acesta a explicat că a făcut infarct după ce a văzut factura, iar soția sa a chemat imediat Ambulanța. Din fericire, bărbatul se află într-o stare stabilă, însă medicii i-au recomandat să evite astfel de șocuri pe viitor.

„Soția mea a chemat Salvarea, că mi s-a făcut rău când văzut. Noi murim de foame în casă și ăștia își bat joc de noi! Medicii mi-au zis că am făcut infarct de supărare. Noroc că m-au dus la spital și mi-au dat ceva care a dizolvat, nu știu eu exact, dar mi-au zis să mă feresc de supărări. Cum să mă feresc de nenorocirea care se abate peste noi în fiecare zi?!”, a concluzionat brăileanul.

Impactul negativ al scumpirilor la curent și gaze este resimțit de toată lumea, astfel că tot mai mulți români ajung să reducă la minim consumul acestor servicii de bază, de teamă că vor ajunge să moară de foame.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe