Greșeala fatală pe care o fac românii cu lalele în curte. Așa strică bulbii pentru anul următor

Greșeala fatală pe care o fac românii cu lalele în curte. Așa strică bulbii pentru anul următor
Cum protejezi lalelele. Ce greșeală trebuie să eviți

Cum pandemia a schimbat viețile tuturor, mai mulți români au simțit nevoia de a se ocupa cu diferite activități ce implică grădinăritul. De aici, curțile oamenilor au prins culori vii, iar lalelele sunt unele dintre florile preferate pe care toată lumea își dorește să le crească.

Cum se îngrijesc, de fapt, lalelele. Cum poți să le protejezi

Totuși, nimic nu este ușor atunci când vine vorba despre grădinărit. Chiar dacă aceste flori necesită o atenție mai mare, majoritatea românilor fac o greșeală colosală înainte de a pregăti bulbii pentru anul următor. Pentru a te asigura că o să ai cele mai frumoase flori în grădină, trebuie neapărat să respecți câteva trucuri și secrete pentru a nu mai pierde timp și economisi mulți bani!

Chiar dacă în momentul în care lalelele înfloresc și toată lumea se bucură de frumusețea lor, nu trebuie să uiți că ele trebuie imediat îngrijite pentru a te asigura că grădina ta o să fie la fel de colorată și anul viitor. Pentru acest pas, va trebui să ai grijă de bulbi pentru ca florile să nu dispară și să nu fie nevoie să fie plantate din nou.

Înainte de toate, chiar dacă florile s-au ofilit, frunzele nu trebuie să fie tăiate. Dezvoltarea bulbilor o să fie oprită, așa că, pentru ca presiunea să nu fie pusă pe ei, trebuie să fie tăiate tijele florale. După acești pași, în următoarele 2-3 săptămâni, florile trebuie să fie udate cu moderație și fertilizate cu un îngrășământ natural complex pentru a avea parte de toți nutrienții de care au nevoie.

Ce greșeală trebuie să eviți. Atenție, mulți români o fac

Abia după ce frunzele s-au îngălbenit, ele pot să fie tăiate. Mulți români lasă bulbii în pământ, dar află că ei trebuie să fie dezgropați în fiecare an. Pentru început, trebuie scoși din pământ doar câțiva pentru a se verifica dacă sunt acoperiți cu solzi maronii și au rădăcinile bine dezvoltate. Apoi, rând pe rând, trebuie dezgropați toți și aruncați cei putreziți. Pentru a avea lalele în grădină și anul următor, cei sănătoși trebuie să fie protejați printr-o soluție cu permanganat de potasiu.

După ce au fost prelucrați, ei trebuie să fie depozitați într-un loc uscat, întunecos. Temperatura trebuie să scadă treptat, de până la 17 grade înainte de plantare. Apoi, ei trebuie puși în pământ când temperatura este la 7 grade pentru a se înrădăcina înainte de îngheț. Bineînțeles, pământul va trebui să fie fertilizat cu mai multe săptămâni înainte ca aceștia să fie plantați.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI