Greşeala din trafic pentru care poţi plăti aproape 10.000 de lei. Detaliile la care trebuie să fie atenţi şoferii

Greşeala din trafic pentru care poţi plăti aproape 10.000 de lei. Detaliile la care trebuie să fie atenţi şoferii
Greşeala din trafic pentru care plătești aproape 10.000 de lei. Noul Cod Rutier prevede amenzi mai drastice.

Noul Cod Rutier 2022 prevede sancțiuni mult mai drastice decât în anii trecuți pentru șoferii neatenți sau neglijenți. Sumele de bani care trebuie să fie scoase din buzunare sunt, în unele cazuri, duble. Pentru o singură eroare, românii pot să fie nevoiți să achite câteva mii de lei. Vezi în rândurile de mai jos care este greşeala din trafic pentru care plătești aproape 10.000 de lei.

Sancțiuni financiare usturătoare pentru acești șoferi

Așa cum mulți dintre noi știm deja, Codul Rutier 2022 prevede sancțiuni mult mai aspre pentru șoferii români decât în anii precedenți. Orice formă de agresiune și orice manevră care pune în pericol siguranța participanților la trafic este amendată de autorități cu sume usturătoare de bani. În cazul unor situații, amenzile s-au dublat.

Depășirea limitei de viteză impusă prin lege nu va mai fi tolerată de autorități. În cazul în care se încalcă limita maximă de viteză cu 51 până la 60 de kilometri pe oră, șoferul va fi sancționat cu o amendă ce se încadrează în clasa a IV-a. Asta înseamnă o sancțiune ce poate varia între 9 și 20 de puncte amendă.

Cu alte cuvinte, șoferii care încalcă viteza maximumă cu 51 până la 60 de kilometri pe oră vor avea de plătit o sancțiune financiară între 720 şi 1.600 de lei. De asemenea, permisul de conducere le va fi reținut pentru o perioadă de 90 de zile.

În cazul în care limita de viteză va fi depășită cu peste 60 de kilometri pe oră, sancțiunea se înăsprește. Agenții de Poliție care vor efectua controlul cu pricina vor aplica sancțiuni ce se vor încadra, de această dată, în clasa a V-a. Acest lucru presupune sancționarea șoferului cu 21-50 de puncte amendă.

În această situație, participantul la trafic sancționat va trebui să achite o amendă cuprinsă între 1.680 şi 4.000 de lei. Carnetul de conducere va fi, de asemenea, suspendat pentru o perioadă de 180 de zile.

Greşeala din trafic pentru care plătești aproape 10.000 de lei

În cazul în care un șofer depășește limita legală de viteză și produce și accident rutier, amenda poate să ajungă la aproape 10.000 de lei. Potrivit noului Cod Rutier, care a intrat în vigoare la începutul anului curent, o astfel de infracțiune se încadrează la clasa a VI-a de sancțiuni.

Depășirea limitei de viteză cu peste 60 de kilometri pe oră, în circumstanțele producerii unui accident, implică de la 51 până la 120 de puncte de amendă. Cu alte cuvinte, șoferul va fi sancționat cu o sumă de bani cuprinsă între 4.080 şi 9.600 de lei.

De asemenea, autoritățile vor suspenda permisul participantului la trafic cu pricina pentru un an de zile. Însă acest lucru se întâmplă doar dacă nu au fost înregistrate victime umane în urma evenimentului rutier. Dacă au fost raportate persoane vătămate, permisul de conducere va fi suspendat pentru o perioadă de doi ani de zile.