Greșeală de neiertat la un centru de vaccinare din București. Tânăr cu diabet, vaccinat cu un alt ser la rapel: „Am simțit cum transpir. E o reație de panică”

Greșeală de neiertat la un centru de vaccinare din București. Tânăr cu diabet, vaccinat cu un alt ser la rapel: „Am simțit cum transpir. E o reație de panică
Alin Ionescu, vaccinat greșit cu doză de rapel Sursă foto: Alin Alexandru Ionescu/Facebook

Lipsa de atenție și ignoranța pot provoca efecte devastatoare. Acest lucru s-a întâmplat și miercuri la centrul de vaccinare Romexpo. Un tânăr care urmă să facă doza de rapel cu Pfizer a fost vaccinat cu serul de la Moderna. În urma acestei greșeli uriașe, Alin Ionescu, bolnav de diabet, a întâmpinat mai multe probleme administrative. În încercarea de a fi calmat, tânărul a fost sunat chiar de medicul Valeriu Gheorghiță.

„Fiecare om e diferit, poți avea reacții diferite”

Tânărul s-a vaccinat pe data de 24 februarie cu serul de la Pfizer, urmând ca pe data de 17 martie să primească rapelul. Nimic nu anunța o greșeală care ar fi putut fi fatală. Alin Ionescu a povestit la Digi24 cum a realizat că a fost imunizat cu un vaccin greșit.

În încercarea de a valida vaccinarea în sistem, o asistentă a observat că a apărut o eroare, deoarece dozele de vaccin nu coincideau. În acel moment s-a instalat panica atât pe asistentă, cât și pe pacient.

Un medic a fost chemat de urgență pentru a i se prezenta situația și de abia atunci, situația s-a detensionat. Acesta l-a liniștit pe tânăr că nu se va întâmpla nimic, confirmându-i că au mai fost greșeli de acest gen.

„Am simțit cum transpir. E o reație de panică, inițial. Nici nu mă gândeam că trebuie să fiu vigilent. De ce ar trebui să fie treaba mea să întreb din metru în metru: Pfizer îmi faceți?”, a declarat acesta.
Alin nu poate primi adeverință de vaccinare

În ciuda faptului că este victimă a unei erori medicale, pacientul trebuie să suporte și consecințele. Asistenta l-a întrebat inițial dacă nu dorește să figureze ca și cum ar fi primit tot doză de la Pfizer, iar ulterior a fost anunțat că în situația dată nu poate primi adeverință. Femeia l-a întrebat pe Alin dacă este pe insulină, acesta suferind de diabet.

„Atunci când un medic te întreabă: „Ești pe insulină?” nu e discuția la care mă așteptam, pentru că sunt tânăr și cel mai probabil am diabet de tip 1, este mai des întâlnit mai ales la persoanele slabe. Doamna doctor a spus apoi că și ea are probleme de sănătate, mai grave decât ale mele. Ce voia să-mi spună e că toată lumea e bolnavă și să nu mă mai plâng, că am vaccin. Eu așa am perceput-o”, a spus Ionescu, potrivit sursei citate.

Medicul Valeriu Gheorghiță l-a sunat pentru a-l liniști

Alin Ionescu s-a arătat revoltat de modul în care funcționează lucrurile în sistemul medical românesc și despre cum se dorește a fi mușamalizate aceste greșeli uriașe.

Victima povestește că medicii i-au lăsat de înțeles că acestă vaccinare greșită este compromisă, în timp ce Valeriu Gheorghiță l-a sunat și l-a sfătuit să-și facă un test de anticorpi pentru a verifica imunitatea obținută.

„Mi s-a spus că păstrăm legătura să vedem ce se întâmplă cu adeverința. Asta m-a supărat, mi s-a părut așa, că la Romexpo lumea merge pentru adeverință de vaccinare: avem adeverință, călătorim liniștiți, nu mai stăm în carantină, nu mai contează dacă facem sau nu vaccinul.

Mi-a spus că sunt mai multe cazuri și Valeriu Gheorghiță a spus că verifică dacă au mai fost cazuri și nu au fost raportate. Dacă eu eram o persoană în vârstă, fără să comunice, care nu înțelege atât de bine, ei făceau vaccinul greșit și-i spuneau omului că o să fie bine și el pleca acasă, probabil că nu se afla”, a concluzionat Ionescu.