Greșeala care îți strică friteuza cu aer cald. Ingredientul pe care nu trebuie să îl pui niciodată în ea
S-a aflat care este greșeala care îți strică friteuza cu aer cald. Experții în electrocasnice au anunțat care este ingredientul pe care nu trebuie să îl pui niciodată în ea. Așadar, ce trebuie să faci dacă vrei să te bucuri cât mai mult de aparatul care îți gătește mâncăruri minunate.
Cum îți poți strica singur friteuza cu aer cald. Ce nu trebuie să pui în ea niciodată
Experții au anunțat că în friteuza cu aer cald se pune foarte puțin ulei de gătit, dar în niciun caz ulei antiadeziv la spray. Adăugarea de grăsime în coșul friteuzei poate fi un lucru bun. Aceasta va da gust mâncării pe care o preparați, dar sub nicio formă nu puneți ulei de gătit la spray.
Adăugarea de ulei mult în friteuză poate provoca stropire, iar stropii pot lovi elementul de încălzire, moment în care se va produce mult fum. De asemenea, nu doriți să loviți niciodată, sub nicio circumstanță, coșul cu un jet rapid de spray de gătit antiadeziv.
Coșul friteuzei se poate acoperi cu uleiul antiadeziv
Procedând astfel, coșul friteuzei se va acoperi și astfel se poate strica aparatul, acesta urmând a face cu greu față la prăjirea cu aer. După cum se știe, majoritatea spray-urilor de gătit nu sunt făcute din ulei pur. Acest tip de ulei conține lecitină, iar aceasta se va depune pe coșul friteuzei, iar aceasta nu va mai da randament.
De asemenea, spray-ul de ulei antiadeziv arde la temperaturi mai scăzute și vor deteriora stratul antiaderent al produsului. Astfel, tigăile antiaderente se vor transforma într-unele foarte lipicioase. Trebuie precizat că, în unele cazuri, folosirea uleiului antiadeziv pe niște tigăi antiaderente poate duce la anularea garanției.
Folosirea de ulei antiadeziv la spray anulează garanția tigăilor
Adică, furnizorul nu va schimba niște tigăi pe care s-a folosit ulei de gătit la spray anti adeziv. Cu alte cuvinte, acest tip de ulei mai rău face. Și asta este valabil și în cazul coșului friteuzei cu aer cald, potrivit lifehacker.com.
„Sunt foarte puține cazurile în care trebuie să adăugați ulei pentru a preveni lipirea, deoarece interioarele sunt (din câte știu eu) întotdeauna tratate cu un strat antiaderent. Dacă ești îngrijorat că mâncarea se lipește de coșul friteuzei cu aer, o poți pulveriza cu un ulei pur (cumpără o sticlă cu pulverizator și umple-o singur) sau arunca alimentele într-un castron separat cu puțină grăsime pentru a o acoperi ușor. Ungerea alimentelor, înainte de a le introduce în coș, va asigura că nu există exces de stropire sau stropire, prevenind în același timp temuta lipire a coșului”, a spus un expert în electrocasnice.