Greșeala care îți crește drastic consumul de benzină sau motorină. Ce soluții ai
Prețurile la carburanți au crescut, cu tot cu cei 50 de bani compensare de la Guvern. Românii au ajuns să scoată mulți bani din buzunare pentru un litru de benzină sau motorină. Dar, ți-ai pus întrebarea care este greșeala care îți crește drastic consumul de benzină sau motorină? Dacă vrei să afli ce soluții ai, citește mai departe. Îți oferim cinci soluții, nu una!
Nu știi care este greșeala care îți crește drastic consumul de benzină sau motorină?
Având în vedere creșterile neîncetate ale prețurilor la benzină și motorină, ar trebui să fie o preocupare economică majoră pentru o persoană obișnuită.
Mai ales atunci când vehiculul său nu funcționează în mod optim.
Cele mai multe probleme legate de consumul ridicat de combustibil sunt legate, direct sau indirect, de problemele motorului.
Iată cinci probleme comune care pot stimula vehiculul să consume mai mult combustibil în timpul mersului:
Filtru de aer murdar
Dacă filtrul de aer este înfundat cu scame și alte particule de murdărie, va îngreuna deplasarea aerului către camera de combustie.
Acest lucru înseamnă că motorul va trebui să depună mai multă energie pentru a funcționa, ceea ce se traduce prin arderea unei cantități mai mari de combustibil.
Ulei de motor vechi
Pe măsură ce timpul avansează, uleiul de motor devine mai gros și acest lucru afectează modul în care poate curge liber prin componentele motorului.
La rândul lor, componentele motorului vor avea nevoie de mai mult combustibil pentru a funcționa.
Presiunea scăzută a anvelopelor
Menținerea anvelopelor cu o cantitate adecvată de presiune a aerului merge dincolo de posibilitatea de a rula fără probleme pe șosea.
Presiunea scăzută a anvelopelor are ca rezultat o uzură și o rezistență mai mare pentru anvelope.
O povară care, de obicei, este transferată motorului pentru a echilibra rezistența suplimentară prin consumarea mai mult combustibil.
Aerul condiționat
Aerul condiționat ne face călătoriile mai suportabile. Cu toate acestea, este demn de remarcat să înțelegem că un astfel de lux are un cost, un consum mai mare de combustibil.
Motorul unui vehicul necesită mai mult combustibil pentru a satisface cerințele sistemului de aer condiționat.
Interesant este faptul că deplasarea rapidă cu geamurile deschise încurajează un consum mai mare de combustibil, deoarece vehiculul se luptă cu rezistența vântului și cu mai mult combustibil pentru a înainta.
Senzor de oxigen deteriorat
Scopul senzorului de oxigen este de a monitoriza amestecul de aer și combustibil din camera de combustie.
Acesta trimite indicii către modulul de control al trenului de propulsie pentru a adăuga combustibil, după cum este necesar.
Implicația de a avea un senzor de oxigen defect este că acesta poate comunica semnale greșite pentru a elibera mai mult combustibil decât este necesar în orice moment.
Cele cinci soluții care te ajută să reduci drastic consumul de benzină sau motorină
Șoferii sunt nevoiți să plătească mai mult pentru benzină în decembrie, reprezentând a noua creștere oficială din 2019. Este clar că se confrună cu o escaladare a costurilor de transport.
Deși aceste creșteri nu pot fi controlate de consumatorii obișnuiți, specialiștii spun că există modalități de a atenua costurile suplimentare.
Un mod ar fi prin achiziționarea unui vehicul cu consum redus de combustibil. Altul, prin practicarea unor bune obiceiuri de conducere.
Iată următoarele sfaturi utile pentru a te ajuta să reduci drastic consumul de benzină sau motorină:
Conducerea agresivă duce la consum mare
Conducerea, cum ar fi accelerarea rapidă, accelerarea și frânarea, vă poate reduce semnificativ consumul de combustibil.
Așadar, accelerați ușor, frânați mai încet și mai devreme și rămâneți pe o singură bandă atât timp cât este sigur să faceți acest lucru.
Aceste tehnici de conducere nu numai că economisesc combustibil, dar prelungesc și durata de viață a frânelor și a anvelopelor dumneavoastră.
Încetinește viteza și reduci drastic consumul de benzină sau motorină
Viteza risipește combustibilul. Încercați să păstrați o viteză constantă.
Conducerea la 90 km/h în loc de 100 km/h vă poate îmbunătăți eficiența combustibilului cu 10-15%.
Pomparea accelerației trimite mai mult combustibil în motor, golind rezervorul mai repede.
Fără mers în gol reduci drastic consumul de benzină sau motorină
Motoarele de astăzi nu au nevoie de încălzire. Porniți imediat mașina și porniți ușor la drum.
Nu vă lăsați mașina la ralanti. Mersul prelungit la ralanti crește emisiile și risipește combustibilul.
Opriți motorul ori de câte ori este sigur să faceți acest lucru, de exemplu atunci când staționați mai mult de 30 de secunde, acest lucru evită consumul inutil de energie al unui motor care funcționează la ralanti.
Îndepărează încărcătura inutilă
Reducerea cantității de încărcătură pe care o păstrați în portbagaj sau pe bancheta din spate vă poate îmbunătăți eficiența consumului de combustibil, deoarece este nevoie de mai puțină energie pentru accelerare.
Încercați să călătoriți cât mai ușor posibil, păstrați în autovehicul doar cele mai importante obiecte, cum ar fi o trusă de urgență, cabluri de pornire, un mic set de scule și un cric mic.
Folosește aerul condiționat numai pe autostradă și reduci drastic consumul de benzină sau motorină
Economia de combustibil scade cu până la 15% atunci când folosiți aerul condiționat la viteze mici.
Așadar, dacă nu este prea cald, opriți aerul condiționat și, în schimb, coborâți geamurile.
Cu toate acestea, la 90 km/h sau mai mult, utilizarea aerului condiționat este preferabilă deschiderii geamurilor, deoarece autovehiculul dumneavoastră are o rezistență mult mai mică la vânt cu geamurile închise.
Și pentru că motorul produce mai multă putere la turații mai mari, astfel încât este capabil să facă să funcționeze mai eficient accesorii precum compresorul de aer condiționat.
Concluzie
Acum știi cum să reduci drastic consumul de benzină sau motorină și care este greșeala care îți crește drastic consumul de benzină sau motorină.
Ține cont de aceste sfaturi și nu vei mai scoate bani mulți din buzunar.