Greșeala banală pentru care șoferii primesc amenzi de peste 1.000 de lei în 2022. Schimbarea din Codul Rutier

Greșeala banală pentru care șoferii primesc amenzi de peste 1.000 de lei în 2022. Schimbarea din Codul Rutier
Poți primi amendă de 1.000 de lei pentru o banalitate

Ca în fiecare an, Codul Rutier este modificat, aducând noi reglementări când vine vorba de participanții la trafic. Nici pentru 2022 nu s-au făcut excepții, astfel că noi adăugiri au fost făcute prin proiectele de lege aprobate în Senat și în Camera Deputaților. Unele au legătură cu regulile de circulație, altele cu amenzile date în anumite condiții celor care încalcă actul normativ de reglementare a Codului Rutier 2022.

Codul Rutier 2022. Punctul de amendă înghețat și alte modificări

La finalul anului trecut Guvernul reușea să emită Ordonanța prin care punctul de amendă rămânea la aceeași valoare a anului 2021. În afară de OUG, în Codul Rutier 2022 au mai apărut noi modificări menite să modernizeze legislația în vigoare. Printre altele șoferii vor fi monitorizați de cel puțin 600 de camere fixe de radar pe principalele autostrăzi din țară, acestea fiind montate pe DN7, DN1 și Autostrada Soarelui, dar și acolo unde se va considera că sunt necesare.

„Până la finalul lunii ianuarie ne propunem să adoptăm OUG, avem de altfel și reglementarea în abilitarea guvernului de a emite ordonanță pe această componentă. Conducerea agresivă, cu tot ce înseamnă regimul de sancțiuni, vom veni cu un proiect în acest an.

Îl avem deja bugetat, de instalare a 600 de camere de monitorizare pe trei artere importante din România. Mă refer la DN1 – Valea Prahovei, DN 7 – Valea Oltului și A2 – București-Constanța. 400 din cele 600 de camere sunt moderne, au posibilitatea să citească numărul de înmatriculare și să transmită automat în dispecerat dacă nu are certificat, dacă are ITP”, declara ministrul Lucian Bode.

Poți primi amendă de 1.000 de lei pentru o banalitate

În Codul Rutier 2022 s-au mai adus și alte modificări, iar lucrurile care, până mai ieri, erau considerate a fi banale, astăzi ar putea aduce amenzi de cel puțin 1.000 de lei. În primul rând este vorba de folosirea în mod abuziv a claxonului, dar și a flash-urilor în trafic. Gestul, conform noilor reglementări, v-ar putea aduce o amendă între 580 lei și 725 lei, iar permisul de conducere va fi reținut pentru o perioadă de 30 zile.

Un alt gest, care ar putea părea banal, și anume cel de frânare bruscă în trafic, de anul acesta, conform reglementărilor din Codul Rutier 2022, v-ar putea aduce o amendă. Valoarea amenzii este aceeași ca și în cazul menționat anterior, plus reținerea permisului auto pentru o perioadă de 30 de zile. Polițiștii mai fac precizarea că, în cazul în care acest gen de situații se repetă, există riscul ca „sancțiunea contravențională să crească până la 1 160 lei, iar permisul de conducere va fi suspendat pentru o perioadă de 60 de zile.” Așa că, atenție în trafic!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI